Lány baba gondozásánál mire kell fokozottan figyelni?
Szerintem ez ösztönszerűen jönni fog magától, mást meg kitapasztalsz :)
Pelenkázással kapcsolatban a legfontosabb az, hogy fentről lefelé töröld és ne fordítva a fertőzések elkerülése végett meg, hogy a popsikrémek csak a popsira kerüljenek.
A nemiszerv ápolása az egyetlen különbség. Mindent hátrafelé kell törölni, hogy széklet ne jusson a hüvelybe. Nem teljesen zárt már egy baba hüvelye sem, tehát ici-pici résen fel tud mászni fertőzés - de szerencsére ritka, pedig sokszor oda is jut.
Ha azt látod, hogy a hüvelyébe is került széklet, akkor NE törölgess bele (csak a kisajkakat), hanem inkább tedd a csap alá vagy egy kiskádba és lötykölve áztasd ki. Illetve a legjobb popsitörlők is a nyálkahártyát tudják szárítani, így a kisajkakat kevésszer, óvatosan töröld vele. Gyerekorvos szólt nekem is. Kipróbáltam magamon, tényleg szárít és marha kellemetlen érzés.
Hámosító krémet a nagyajkak közé az első néhány hónapban ne igazán kenj, mert összenőhet.
Egyébként szülés után úgyis lesz kötelező kör a gyerekorvosnál, nála kérdezz rá, úgyis ő fogja kezelni később a babát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!