Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináljak- 5,5hónapos a...

Mit csináljak- 5,5hónapos a lányom, és nem alszik éjszaka?

Figyelt kérdés
Kezdek teljesen kikészülni az álmatlanságtól. Az első 3 hónapban nagyon jó alvó baba volt.( éjszaka 3óránként szopizott). Most kb 15-20x kel fel, de csak 3x eszik éjszaka. Csak anyatejes volt. A védőnő tanácsára az esti szopit kiváltottam tápszerre, majd egy hónap múlva az éjjelit is. Nem segített ez sem. Ugyan úgy fent van, és sír, vagy játszik. Nem valószínű, hogy a foga, mert nem folyik a nyála. Segítsetek!
2010. máj. 16. 15:29
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia,nappal mennyit alszik?Lehet kialussza magát.
2010. máj. 16. 15:33
 2/6 A kérdező kommentje:
3-5 X 30-40perceket. Az sok?
2010. máj. 16. 15:34
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Hát az ötször 40 perc az már sok.Nem tudnád egy kicsit tovább ébren tartani nappal,hogy ne aprózza el az alvásokat?Másfél órákat kellene aludnia,kb.2-szer,plusz egy rövidet délután,egy öt hónaposnak.Igy felcseréli az éjszakát a nappallal.Napirendetek van?Neki kb.4óránként kell ennie,utána játék,pelenkacsere-alvás.

Fontos lenne napirendet bevezetned.

2010. máj. 16. 15:45
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is így volt, óránként kelt éjszaka, amíg meg nem elégeltem és hagytam sírni egy kicsit. kb. 15-20perc alatt visszaaludt, persze ez idő alatt nem ordított torkaszakadtából, csak nyöszörgött. Ezt két napig játszottuk, a harmadik naptól nem kelt fel, szépen átaludta az éjszakát. Vagy ha fel is kel, kicsit forgolódik, énekel, és szépen visszaalszik. Próbáld ki hátha beválik.
2010. máj. 16. 16:06
 5/6 A kérdező kommentje:
Van napirend, ill. volt, amíg nem kezdett el össze-vissza aludni napközben is. Este azonban mindig ugyan úgy csinálom. 7-kor fürdés, vacsora, 3/4 8-ra legkésöbb alszik. Aztán egy óra múlva felsír,de 11-ig nyugi, és onnantól rémálom az egész. 4-re kikészül és reggel 6-ig alszik.
2010. máj. 16. 17:14
 6/6 A kérdező kommentje:
A dolog megoldódott. A nappali alvásokat kicsit átrendeztük. Hosszabb ideig tartom ébren, és sikerült beállítani délelőtti délutási hosszabb alvásra, és délben egy 20percesre. Éjszaka így sokkal jobban alszik. Ha felébredt hagytam picit sírni max 10perc, és vissza aludt. 4. nap már nem kelt fel, csak az 1-2 etetésre. + Milupa jó éjszakát tápszerre váltottam. 3 napja minden előzmény nélkül kibujt 2 fogacskája egyszerre. Köszi meindenkinek!!
2010. máj. 25. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!