Miért sírnak a kisbabak?

Lehet fázik, melege van, nem kényelmes a póz ahogyan tartják, nem kényelmes a pelenka, fáj a hasa... ezer oka lehet.
Ami biztos, hogy valami baja van. Egy baba sehogy nem tud jelezni, csak sírással, hogy valami nem stimmel.

nem írtad mennyi idő..
de sajnos ezernyi oka lehet..

Erre csak azt szoktam mondani, hogy "mert sms-t írni még nem tud."
Kommunikál, jelzi, hogy most neki valami kellemetlen.
Idővel annyi könnyebbség lesz, hogy van külön "éhes vagyok", "álmos vagyok", "fáj valami", "nyűgös vagyok/unatkozok" sírás. Aztán ezen belül lehet találgatni, hogy merre induljunk. Ilyenkor ő se tudja, mi a baj. :)
Elképzelhető, hogy a hasa fáj. Ki lehet próbálni erre Espumisant, babateát, de néha már az elég, ha tornáztatják egy kicsit és távozik a puki.
Lehet, hogy álmos, és annyi inger éri, hogy nem megnyugodni és elaludni. Ilyenkor van, hogy segít, ha hordozókendőben valaki magára köti. Ez nálunk amolyan Jolly joker, ilyenkor mindig alszik egy jót. A másik ilyen a séta babakocsival.
Lehet, hogy mocorog valamelyik fogacska. Nem minden baba kezd ugyanakkor fogzani. Nem folyik a nyála, vagy gyűri az öklét/játékot a szájába?

Próbáld ki, hogy egész nap nem szólsz egyetlen szót sem. Nehéz?
Na, ezért sírnak! :) Mert beszélni nem tudnak, csöndben lenni meg nem lehet egész nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!