Nektek felajánlottak babaholmikat, ruhákat? Ez csak nekem furcsa/esik kicsit rosszul?
Ősszel fog megszületni a babánk, nemrég lett teljesen nyilvános a dolog. Azóta pár távolabbi rokon is szólt, hogy rengeteg a babacuccuk, meg anyának pár kisgyerekes barátnői is mondták, hogy sok mindenük megmaradt, majd ideadják... De ez nekem annyira furcsa, főleg, hogy a van, ahol a legfiatalabb gyerek is 8-9 éves, 10 éves babaholmikkal, kisruhákkal mit kezdjek?
Olyan, mintha nem néznék ki belőlünk, hogy mi is megtudjuk venni a saját gyerekünknek azt, ami kell, tetszik. Fiatalok vagyunk, oké, de nem akarom könyöradományból nevelni a babánkat.
Próbáltam finoman mondani, hogy nem kell, nincs szükségünk semmire. De vagy nem érdekli őket, vagy nem esik le nekik, nem tudom.
Szerintetek hogy építhetném le az ilyen felajánlásokat udvariasan?
A "köszönjük, de nincs szükségünk jelenleg semmire" nem működött...
Azt meg nem akarom, hogy elfogadjuk őket, mert a lakásban nem tudok külön raktárt kialakítani a nem használt bútoroknak, babaholmiknak.
Sogornom lanya 4 a fia masfel eves es igy a decemeberi babánknak majd semmit sem kell megvenni.
Bébiőr,kiságyak,pihenoszek, etetoszek, kiscipok, ruhák, jaroka, hordozokendo minden mintha új lenne. Mert ok ujat kaptak. ( sogornőm anyósáék enyhén szólva tele vannak).szval nem agyonhasznált dolgok. De sztem nagyon kedves dolog h gondolnal ratok. Orulj neki...
Vagy válogass :) De tényleg. Megmondod h rengeteg minden màr megvan, de te szívesen körbenézel náluk és ami tetszik, azt elhozod. A többinek sajna nincs hely. Próbálják meg eladni. :)
Én is ezt csináltam. Sok ruhát kaptam volna, de volt így is rengeteg. Tudtam h nem használom ki őket, pláne h hiába cuki a rövidnadrág, ha a gyerekem téli baba és addigra kinövi. Egy-két nekem tetsző dolgot elvettem és kész. Mindenki boldog volt. Hasznàlati tárgyakat(a nagyobbakat) egy az egyben átvettem. Nem vagyok én milliomos. :D Ha nem vàlt be, visszaadtam és vettem olyat ami màr megfelelt. Addigra kitapasztaltam, hogy milyen lenne mégis jó.
Nem én kértem, ő mondta még mikor rendelgetett, hogy elpakolja mindet nekem. Amúgy én is rendeltem már, meg fogok később is, csak ugye a legtöbb olyan hely, hogy évszakoknak megfelelően változik a kollekció. Tehát amit tavaly ilyenkor lehetett rendelni, azt már nem.
És igen, azok a darabok jobban tetszenek, mint a 9-10 éves, szétmosott, bolyhosodott mesefigurás, a szivárvány összes színében pompázó rugdalózók.
Akkor rendelj olyat,kit érdekel ...
Ha neked a használt derogál,add oda az adománypontnak,van aki örül a használtnak is. Te meg rendelk netröl (kínait...mert azok)
Az hogy felajánlják az nem esik rosszul.Sőt az kifejezetten jól esik.Ilyenkor megkérdezem/megnézem miről van szó és azt fogadom el amire szükségünk van. Sosem volt ebből probléma. Azt ami nekem nem kell ők másnak is tovább tudják adni vagy eladni.
Az viszont kifejezetten rossul esik, ha a látogatók ajándékba használt lány ruhákat hoznak a kisfiamnak. Sajnos ilyen is volt. Szerintem ez masszív tapintatlanság.
Kérdezd meg, hogy kérik-e majd vissza. Ha igen, mondd, hogy nem vállalsz felelősséget, hogy nem megy tönkre :), úgyhogy nem fogod használni. :)
Ha azt mondják, hogy nem, akkor ajándékozd el, pl. FB-on szegényebbeknek. Lesz, aki örül neki.
En imadtam kapni ruhakat, es adni is imadok!
Nagyon szeretem viszontlatni az en kislanyom babaruhait es kozeli ismeros/rokon babajan, olyan jo erzessel fog el.
Ettol fuggetlenul nem nezem oket csoronak, eszemben sincs.. sot en szoptatosparnat, etetoszeket, pihenosszeket stb is odaadtam, mert nekunk mar nem kell, de alig hasznaltuk, akkor miert ne adjam oda, ha kerik? Nekem nem porosodik a padlason, nekik meg nem kell kolteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!