4,5 hónapos babának adtatok már rizst pl. gyümölccsel? A rizs keményíti a székletet?
Figyelt kérdés
2010. máj. 15. 10:03
1/6 anonim válasza:
Az én babám 7.5hónapos, de rizst eddig csak tejpép formájában kapott. Várj legalább 5hónapos koráig vele. Addig inkább gyümölcsöt kapjon, esetleg sinlackal keverve.
2/6 anonim válasza:
4,5 hónapos a babám. Pont tegnap próbáltam neki főtt rizst turmixolni. Hát akárhogy csináltam maradtak benne darabkák, amitől öklendezett. Úgyhogy maradok a natúr rizses tejpépnél. Azt a múltkor egy kis meggylével lecsurgatva imádta. Egyébként igen, keményíti a székletet. Tegnap pont azért akartam neki adni, mert a paradicsomlé kicsit meghajtotta. Amúgy az első gyerekem sem szerette az általam készített rizspépet, csak a bolti, rizses tejpépet.
3/6 anonim válasza:
Én főzelékhez adtam már, de csak úgy gyümölccsel nem. Jó puhára, szinte szétfőztem és úgy nem maradt kemény, darabos. Bár szerintem csak 5 hónapos koruk óta, de csak azért, mert addig még csak kóstolgattunk.
4/6 anonim válasza:
Szia,én úgy készítem a rizst a babámnak,hogy ici-pici olajon megkapatom a rizst (te még ne rakj olajat,mert ehhez pici a babád,csak öntsd fel vízzel,hogy ellepje),utána víz,hogy ellepje,fedő alatt párolom picit,folyamatosan figyelem,hgoy a víz ne főjjön le róla teljesen.Utána félrehúzom és belevágom a gyümölcsöt,a leginkább a babám az almát,körtét és pár szem meggyet egybe főzve szereti.Ezután az egészet felöntöm vízzel és így együtt jó puhára főzöm.A rizst szószerint péppé főzöm,nem baj,hogy mászkos lesz,meg olyan trutymákos,hiszen utána az egészet turmixolom.Így nem marad darabos a rizs és átveszi a gyümölcsök ízét.Szerintem próbáld ki,az én lányom imádja.A rizs,amit elsők között adhatsz a babádnak,bébiételben is van,már négy hónapos kortól és ott is gyümölccsel párosítják.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm Mindannyiótoknak!
2010. máj. 15. 10:42
6/6 anonim válasza:
Szia BIO boltban lehet kapni pille rizspelyhet azt még főzni sem kell csak vizet forralni,ráönteni,megkeverni,3 percig letakarni,gyümölcsel keverni és már kész is.Én már régota igy adom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!