Mekkora esély van rá, hogy a pyelectasia (vesetágulat) 1 éves korra elmúlik?
Az én babámnak 1 hónapos korábban volt uh-ja/ csipő, koponya, hasi/ ott találtak neki mind a két veséjében tágulatot, vizelet vizsgálat negatív lett. Most 3 hónaposan megint volt, és szerencsére már nem láttak semmit. Azt olvastam, hogy 1 éves korig 90 %-a a babáknak kinövi.
Mást sajnos addig nem tehetsz, mert ha 1 éves koráig nem növi ki műtétre kerülhet sor. Nekem ezt mondta az orvos.
Szia!
Az én kislányomnak a bal veséjében van tágulat. 7 mm-es volt amikor megszületett és most is 7 mm-es és 15 hónapos. 3 havonta járunk hasi uh-ra.
Nekem azt mondták, hogy amíg 1 cm fölé nem emelkedik, addig nem kell semmit tenni, és 2 éves korig kell kinőnie.
Az állítólag jó jelnek számít ha nem növekszik, mert a vese folyamatosan nő ahogyan a baba növekszik, a tágulat viszont nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!