Mi a jobb babának az anyatejgyűjtőből kapott tej, vagy a tápszer?
Szia! Egyértelműen jobb az anyatej, ugyan egy kicsit macerásabb a beszerzése, mint elszaladni a patikába, de megéri. Abban pedig biztos lehetsz, hogy 100%-ig bacimentes, tiszta tejcsit kapsz, amennyiben Anyatejgyűjtő Állomástól kapod a tejet, más csatornán keresztül én nem mernék tejet venni (pláne fagyasztva nem).
Üdv: volt tejleadó anya
Én is így voltam, igaz nekem már 2 és fél hónapos volt a babám.
Vaciláltam, anyatej (védőnő ajánlott egy anyukát...) v. tápszer...
Most megkövezhettek, én a tápszernél maradtam végül is (igaz, az anyuka már 3 babát ellátott, így nekünk már csak alig jutott volna..., másik forrást kellett volna találni) és leginkább azért mert nem tudhatom mit eszik a másik anyuka. A babám így is hasfájós volt, míg szoptattam én kínosan ügyeltem arra, hogy mit ettem...sajnos, ez mástól nem várható el. Mert lehet, hogy náluk ez nem probléma...
Most mit kap?
Amúgy nekem se volt tejem, de én kérdeztem, hogy tejgyűjtő állomásról kaphatnánk-e anyatejet, és azt mondta a gyerekorvos, hogy nem, mert onnan csak a koraszülött, kis súlyú vagy beteg babák kapnak, receptre és ingyen. De az én fiamnak normális súlya volt, időben született és sose volt beteg.
Köszönöm a válaszokat!
Nekünk a gyerekorvos felírta az anyatejet, ma volt a védőnő és azt mondta, hogy 100szor inkább az anyatej, mert még így pasztörizálva, sterilizálva is jobb a babának, mint a tápszer, de a kapott anyatej úgyse lesz elég, ezért muszáj lesz pótolnom tápszerrel (milupa HA Startot írták fel).
Mégegyszer köszönöm a válaszokat!
Szia!
Mi is így voltunk, kaptunk az anyatejgyűjtőből tejet (a szükséges mennyiség kb 20%-át), de még ezt se tudtam felhasználni, mert nagyon fájt tőle a kislányom hasa. Az a baj, hogy összeöntik a tejet, van benne olyan is, ahol már 10 hónapos a baba, és a picik ezt a zsíros tejet még nagyon nehezen emésztik. Két nap hasgörcs után úgy döntöttem, hogy egy lánytól hozok közvetlenül tejet, nekem szimpatikus volt a csaj, megbíztam benne. Azzal a tejjel nem volt baj. Amúgy így is felírhat tejet az orvos, ha háztól hozod el, és ha szerencséd van, akkor így mennyiségileg is elég. Nekem szerencsére csak az első hónapban kellett a pótlás, közben beindult a tejem, úgyhogy szerintem próbálkozz tejserkentőkkel (nekem a more milk, 50%-os őszilé páros jött be)Abban, hogy honnan tudnál tejet szerezni szerintem a védőnő tud segíteni, én is rajta keresztül jutottam el a lányhoz, és tényleg csak pozitív tapasztalatom van ezzel a rendszerrel. Az anyatejgyűjtőnek a közelébe se mennék. Velem bunkók is voltak és még az elhozott tej is sz*r volt. Ha bármi kérdésed van írj priviben, ha tudok segítek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!