Mivel jobb a tápszer a tehéntejnél?
szerintem a tápszer teljes értékű étkezés. A tejet meg kiegészítésnek adnám, semmiképp nem egy étkezés kiváltására.
Persze amikor már a reggelihez kapna mondjuk kakaót, vagy kávét, arra elégséges a tej.
Nem tudják leutánozni, a tápszerreklámok mellett is mindig ott van, hogy a legegészségesebb táplálási mód a szoptatás, de valamivel mégis kell helyettesíteni, ha nincs anyatej. Mivel, csak magamat tudom ismételni, a tehéntej, a bocinak lett kifejlesztve, egész más összetételű, kisbabáknak nem jó. Van amiből sok van benne, van amiből kevés. Mikor még nem voltak tápszerek, akkor is sejthettek valamit erről a régi öregek és a tehéntejet cukros vízzel higítva (feles tej, háromnegyeded tej, stb. ) adták a babának. Ez egy durva közelítés volt az anyatej "lemásolására", azóta már bőven van tápszer választék, nyilván az egy sokkal kifinomultabb utánzata az anyatejnek.
Emellett menet közben rájöttek, hogy a tehéntej allergizálhat, minél később vezetjük be, annál kisebb az allergia kockázata. (van aki a 3 éves kort ajánlja, de legtöbb helyen egy éves kortól már azt írják/mondják, hogy adható) Aki mégis elővigyázatos szeretne lenni, azok számára készül a tejital 3 éves korig.
Nem tudom, sikerült-e választ kapnod a kérdésedre. Ha nem, nyugodtan kérdezz még
A tápszer többszörösen kezelt tehéntej hozzáadott vitaminokkal. A többszörös kezelésnek köszönhetően könnyebben emészthető, a hozzáadott vitaminoknak és ásványi anyagoknak köszönhetően teljes értékű a kisbabák számára.
Amúgy 1 éves kortól bevezethető helyette a tehéntej, ha nincs allergiás a családban.
De egyébként egy percig se zavarjon, hogy az anyatej tömény laktóz és például a laktóz érzékeny gyerekek már azt sem kaphatják. Nézik is a harmadik napon, hogy nincs e anyagcserezavara a babának, mert ebben az esetben az anyatej, lévén laktóz, komoly kockázatot jelent. És ha az anyatejet akarja valaki utánozni, laktóz nélkül nehezen elképzelhető, pont az anyatej magas laktóz tartalma okán.
Ja és a tehéntej, ami mellett kampányolsz, szintén laktózt tartalmaz.
A fruktóz- gyümölcscukor, akkor a gyümölcs sem jó, hiszen van olyan gyümölcs, ami szinte tömény cukor.
A glükóz meg a szőlőcukor, tudom a szőlő meg maga az ördögtől való és semmiképp nem emberi fogyasztásra van.
Hát, azért kicsit egysíkú a gondolkodásod.
Ja és a tehéntej, nem a laktóz (cukor) miatt nem ajánlott, hanem a tejfehérje miatt. Amit a tápszer nem tartalmaz eredeti formában. Illetve persze a tápszer is idegen fehérje, ezért jobb az anyatej 6 hónapos korig, utána a tejital, és ezzel fokozatosan hozzászokik a gyerek a fehérjéhez és végül jöhet a tehéntej.
Kedves Utolsó, nem érdemlem, ezt a hangnemet, senkit nem bántottam vagy támadtam és nem is kampányolok a tehéntej mellett.
Amire rá szerettem volna világítani az az, hogy a tápszer nem anyatej utánzat, hanem felturbózott, egyszerű tehéntej. Tévhit az, hogy módosítva ("többszörösen kezelve")vannak a fehérjék, mert nincsenek! Egyedül a HA-s tápszerekben.
Ugyanez a junior tejital. Azt mondják, azért adjuk ezt, hogy kisebb valószínűséggel alakuljon ki az allergia. Ugyanez. Sima tehéntej ezzel azzal...
A cukrokkal semmi bajom, nem is erről szólt a kérdés.
Egyébként senkit nem akarok meggyőzni, csak érdekesnek találom ezt a mértékű agymosást. A tápszert a legtöbben túlmisztifikálják és valamiféle "mű-anyatejként" gondolnak rá, amikor nem az. És tényleg csak elméleti a kérdés, nálunk sem tápszert, sem tehéntejet nem fogyaszt senki.
Ismerős ez a stílus és ez a %, a napokban írta valaki az egyik kérdésem kapcsán valakire, hogy "magasról beszél". Közben egyáltalán nem volt így. Viszont ez, na ez a magasról beszélés, amit a 62%os válaszoló tett az imént.
Igazad van, nem érdemelted ki, de eddig szerencsére a többiek tudtak normálisan válaszolni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!