Milyen a szulo es a gyerekek szempontjabol, ha a ket testver kozott 2 ev a korkulonbseg?
Szülő szempontja:végkimerültség az elején
Gyerek sz: hát gyereke válogatja, az enyém egész jól viseli, még nem alakult annyira ki benne a féltékenység
Nálunk is ennyi van a testvérek között. Különösebben nem volt nehéz velük. Egyiküket sem kényeztettem el,még azt sem,aki pici volt. Az időmet pedig igyekeztem jól beosztani. Szerintem a testvéreknek is jobb,ha nincs közöttük 6-8 év korkülönbség.
Ha csak 4 év van a testvérek között,az sem sokkal jobb,mint a kettő a munka szempontjából. A 4 éves is még sok odafigyelést igényel,sőt néha rosszabb gyerek,mint a kétéves.
Köztem és a húgom között is 2,5 év van, a kapcsolatunk legelején nagyon vártam, egyáltalán nem voltam féltékeny, aztán amikor már ő is ovis volt, mindennapos volt a cirkusz, acsarkodás, ami abbamaradt olyan ált. iskola felső osztályok körül :)) azóta pedig tök szupi minden :)
Anyu részéről viszont tudom, hogy az a 1,5 év amíg mind a ketten otthon voltunk (4 évesen mentem oviba), hiába voltam nyugodt gyerek, maga volt a kínok-kínja...de ezt szerintem szülője, meg a helyzet válogatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!