Első ojtas utan mi a teendő h ne legyen baj?
OLTAS!
Ha belazasodik lazcsillapito. Mindegyik mashogy viseli.
Ne aggódj :)
Legrosszabb esetben lázas lesz, de akkor ott a láz kúp amiből egy felet elég adni. Az orvosunk azt mondta ez ritka..
A fiam amikor megkapta, semmit nem csináltunk vele. Javasolták, hogy előre is be lehet adni a lázcsillapítót, de szerintem fölösleges.. Miért gyógyszerezzem, ha lehet nem is lesz lázas? A másik, hogy a szervezetének fel kell dolgoznia, ergo ha egyből lenyomjuk akkor hogy "tanulja meg" a reakciót?
Figyeld, hogy forró-e, nyűgös-e. Ha lázas akkor kúp. Ha bedurran a combján a szúrás nyom, hideg vizes borogatást adj rá. Ezen kívül nagyon mást nem tudsz tenni.
Ja igen, ha igaz a dolog, akkor ha délelőtt kapja a szurit és délutánig nem lázasodik be akkor nem is fog.
(Egyebkent a nagypapam es apukam is ugy mondja, hogy ojtas, regiesen es falun sok helyen igy szokas, ugyhogy koel sem biztos, hogy csak felregepelt a kerdezo)
Lazcsillapito ha belazasodott. Elore nem tudsz csinlni semmit, a borogatasnak nem tudom, hogy van-e ertelme, de gondolom nem artasz vele.
Jesszusom. Elnezest de felre ütöttem ...
köszönöm valaszokat
5-tel értek maximálisan egyet, én is így tettem mind a kettőnél (csak az elsőnél kellett fél kúpot adni a legelső oltáskor, azóta sem volt soha még csak hőemelkedés sem).
Amúgy Nurophen (és egyéb vény nélküli) szirupot csak 3 hótól lehet adni, szóval azelőtt a doki által felírt (fél) lázcsillapító kúp mehet, ha kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!