El lehet kerülni hogy a koszmó kialakuljon?
Nem igazán, bármennyire is alaposan tisztítjátok a fejbőrt. Ez a túlzott faggyútermelődés miatt alakul ki, azt pedig nem tudod megakadályozni.
Ha szerencsétek van, akkor nem lesz, de szinte minden 2.babának van.
Nem kell tőle félni, egyszerűen el lehet távolítani a baba fejbőréről. Ha nem, mert esetleg több van a kelleténél, akkor a gyermekorvos úgyis felír rá valami kenőcsöt, ami pár alkalom után végleg eltünteti. Nekünk pl.kénes-szalaciles kenőcsöt írt fel, receptre, amit fürdés előtt 2 órával fel kellett kenni, és fürdéskor jó alaposan leöblíteni. 3 alkalommal kellett csak használnunk, és azóta nyoma sincs.
Hát megmondom őszintén én mikor épp elaludt a gyerek a mellkasomon óvatosan levakarászgattam.Kb 3 alvás után nyoma sem volt.
A különböző szerek ugyanezt teszik csak nem fizikailag szedik le hanem kémiailag oldják le a cuccot. De ugyanaz.
Szerintem is a megelőzés inkább a sampon és fürdés után jól megdörzsölni törölközővel/kifogóval a kobakot, hogy a bőr frissüljön.
Amikor úgy tűnt, mintha elkezdődött volna a koszmó megjelenése, először mi is olajoztunk fürdés előtt 1 órával, jól lemostuk, dörzsöltük törölközővel. De aztán elhagytuk, sima Johnson & Johnson samponnal gyönyörűen puhára tisztult a bőre, haja. Azóta sincs semmi..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!