Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Segít a mandula műtét, érdemes...

Segít a mandula műtét, érdemes elvégezni egy ilyen beavatkozás 1 éves kor után?

Figyelt kérdés

5 hónapos kislányom újra náthás, kb. 1 hete gyógyultunk ki az első megfázásból, akkor csak orrcseppet kaptunk. Ismét elvittem orvoshoz persze aggodva kétségbe esve hogy ez hogy fordulhatott elő.

Kaptunk köptetőt és C-vitamint, mert szegénykém nagyon csúnyán köhög, váladékós amit ugye még nem tud kiköpni e-miatt öklendezik.

Doki azt válaszolta hogy a babám fehér bőrű és szőke, ezek a gyerekek érzékenyek és sűrűn betegek (???) 1 éves kora után el kell majd vinni mandula műtétre és utána jobb lesz, addig is csak nekem fog okozni problémát és fejtörést a gyógyulása mert macerásabb lesz.

Csak néztem csodálkozva hogy ez tényleg így lesz? (kap vitamint egy hete, adom neki az Aloe Gélt bízva hogy erősíti)egyszerűen nem értem,ez tényleg így van? érdemes olyan korán elvégezni ezt a műtétet?

2008. okt. 14. 08:08
 1/9 anonim ***** válasza:
Én az egyész gyerekkoromat végig szenvedtem a mandulám miatt.17 évesen vették ki,nem volt kellemes,de én már felfogtam miért fáj.Szőke vagyok és zöld szemű,de én sem értem mi köze van ennek a betegeskedéshez.Egy pici gyerek ezt nem hiszem,hogy megérti.Én nem merném elevégeztetni ilyen korán a sajátomon,mert igaz ritkán,de hallani kompikációkról,hiszen őket ehhez altani kell.
2008. okt. 14. 08:53
 2/9 A kérdező kommentje:
Ettől tartok én is...
2008. okt. 14. 08:57
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen picike korban még én sem merném, de öt éves kora körül már igen, főleg ha muszály. Nekem akkor vették ki és akkor már nagyon jól viseltem. Viszont az anyukám anyukája vagyis a nagyim sajnos nem engedte hogy kivegyék anyu manduláját, és a sok betegségből szövődményként szívizomgyulladást kapott. Ez viszont egy nagyon komoly betegség, sajnos én is átestem rajta de én influenza szövődményeként. Nem érdemes sokáig várni, mert a fent említett szövődmény az egész életre kihat, ugyanis dió nagyságban elhalt a szívizmom. Úgyhogy próbáljátok pár évig még kihúzni az Aloe biztosan nagyon jó, de ha nagyobb lesz én minden képpen kivetetném a manduláját a babucinak. 6 hós kislány anyukája
2008. okt. 14. 09:01
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
5 éves kor előtt csak nagyon indokolt esetben veszik ki a mandulákat, addig megpróbálnak mindent, amit az orvostudomány vagy a népi gyógyászat ki bírt találni a gyerekeknek. A fehér bőrű babák, főleg ha még szőkék is, pláne a vörösek valóban érzékenyebbek, gyengébb az immunrendszereük. Lehetnek akármilyen kis stramm kölykök, szinte biztos, hogy gyakrabban betegednek meg, mint a sötét hajszínnel rendelkezők. Ez valami genetikai dolog, nem lehet ellene tenni.
2008. okt. 14. 09:56
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és még annyi, hogy a mandula eltávolítása után az immunrendszer első védőbástyája kiesik, tehát ugyanúgy kell óvni a picit mindentől, mint korábban. A fertőzések ezután nem állnak meg a toroknál, hanem más formában fognak jelentkezni. A betegségek, ha elkap valamit, tovább tartanak. A haszna annyi a dolognak, hogy nem fog fájni annyira a torka, nem keletkezik gyulladt góc, ami még egy felnőtt embernek is el tudja venni az életkedvét. (Előző vagyok.)
2008. okt. 14. 10:00
 6/9 A kérdező kommentje:
Ez is furcsa hogy én is és az apuka is kreol bőrűek vagyunk. Nekem barna a hajam apukának sötét szőke. :-) Minden esetre mindent megteszek hogy erősítsem a babucimat amíg lehet. 5 éves kor után is altatják? Mennyire fájdalmas ez neki ha magához tér, mennyi idő a gyógyulás?
2008. okt. 14. 10:02
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Egy kis genetika: a barna haj és a sötétebb bőr dominánsan öröklődik. Az ilyen szülőknek csak akkor lesz fehér bőrű, szőke/vörös gyermekük, ha mindkét szülőtől ezt örökli. Ha csak az egyiktől, akkor a másik szülő erősebb, domináns génje lesz a meghatározó. A műtétről: a családban nemrég volt egy műtét, 4 évesen végezték el, mert már nem lehetett tovább halasztani. A picit (aki mellesleg fehér bőrű és vörös hajú), altatták. Jól viselte, csak a seb gyógyult kicsit nehezen.
2008. okt. 14. 11:16
 8/9 anonim ***** válasza:
1 vagyok.Nekem mióta kivették,ha kicsit nem figyelek és huzatos helyen vagyok vagy nagy a hideg rögtön fájni kezd a fülem.Bár ezt hamar helyre tudom hozni.Anyukámnak gyerekkorában vették ki a manduláját,ami később visszanőtt.
2008. okt. 14. 12:16
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm!:-)
2008. okt. 14. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!