Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 4 hónapos a kislányom, és...

4 hónapos a kislányom, és sokszor sétálunk. Mikortól lehet a babakocsi ülését dönteni, hogy kilásson és nézelődjön? Már segítséggel ül, és úgy szeret nézelődni, de még csuklik össze vissza.

Figyelt kérdés
2010. máj. 14. 10:16
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Bocs, h nem választ írok, de én is épp ezt akartam kérdezni. Nem értek azzal egyet teljesen, hogy roncsolja a gerincét, ha segítséggel ültetjük a babát. Először én is így gondoltam, de egy hete (9. hetesen) a gyerekorvos azt mondta, hogy minden pelenkázásnál 3-4x ültessem fel, hogy a nyakizmai fejlődjenek, mert még kicsit előrebukik a buksi. Akkor ezzel is rosszat csinálok? De akkor az orvos miért mondta volna?
2010. máj. 14. 10:44
 12/21 anonim ***** válasza:
2010. máj. 14. 10:46
 13/21 anonim ***** válasza:
2010. máj. 14. 10:47
 14/21 anonim ***** válasza:

10.46-ra:

"Az elsõ évnegyedben a csecsemõ a hátán fekszik."

Na ne már!!!! Kisfiam kezdettől fogva hason aludt, már négy napos korától, és megőrült, ha hanyatt volt. Ez eléggé elavult gondolkodás..... És ez csak egy kiragadott mondat volt a cikkből.

2010. máj. 14. 10:49
 15/21 anonim ***** válasza:
Azért nem kell kiragadni 1-1 mondatot... Ha végigolvasod, teljesen helytálló... Egyébként nem a háton vagy hason való fekvésen, hanem magán a Fekvésen van a hangsúly....
2010. máj. 14. 10:52
 16/21 anonim ***** válasza:

Akkor még egy mondat, amivel nagyon nem értek egyet: "tudnunk kell azt az áthághatatlan szabályt, hogy a mozgásfejlõdés fázisait, kiváltképpen pedig a mászást nem lehet kihagyni, átugorni!"

Könyörgöm, hány, de hány baba kihagyja a mászást, és semmi baja nincs!

A csecsemőtorna feleslegességével sem értek egyet, az a baba, akit nem tornáztatnak, nem mozgatnak át fürdetés / masszírozás alkalmával, sokkal kötöttebb lesz.

2010. máj. 14. 10:57
 17/21 anonim ***** válasza:

Nem akarok vitába szállni senki hozzáértővel, de ezt a cikket azért egy szakember írta.... Én egyik gyerekemet se tornáztattam, masszíroztam soha... A nagyok már kamaszok (18-12 év közöttiek, amikor ők voltak kicsik ez még nem volt akkora "divat", mint ma... mégse volt egyik se kötött, a mozgásuk megfelelően fejlődött, soha nem kellett gyógytornászhoz fordulni miattuk... Igaz, még nem is szaladt senki Dévényes tornászhoz, mert nem is volt... Hagytam őket, hogy a maguk idejében csinálják a dolgaikat... ja! meg megfelelő helyet biztosítottam nekik a mozgáshoz, azaz nem voltak se kompban, se járókában.... Máig jó mozgású, jó felépítésű gyerek mindegyik...

A mászás kihagyásáról meg annyit, hogy nem minden gyerek, aki nem mászott lesz "diszes", de a legtöbb problémás gyerek igenis közülük kerül ki... ui. a mászás segít az agy beidegzésében (kéz-, láb-, szemkompetencia).... [link]

2010. máj. 14. 11:07
 18/21 anonim ***** válasza:
Egyébként a mászást kihagyó gyerekeknek szokták ajánlani az Ayres-terápiát épp az iskolai kudarcok megelőzésére, azok csökkentésére..
2010. máj. 14. 11:09
 19/21 anonim ***** válasza:

Ezen nem fogok senkivel vitatkozni. Én például nem másztam, mert ülés után rögtön felálltam és jártam. És itt vagyok tök egészségesen, semmilyen problémám soha nem volt a tanulással, sem pedig fizikálisan. Nem jártak velem semmilyen gyógytornára vagy terápiára sem.

7,5 hónapos kisfiam kúszik-mászik, ennek örülök, de akkor sem aggódnék, ha nem csinálná.

2010. máj. 14. 11:14
 20/21 anonim ***** válasza:
Én ilyen korban emeltem meg neki, félig ülő helyzetbe, mert fekve üvöltött már. Ha 2 órát kocsiztunk, akkor 2 órát üvöltött, míg rá nem jöttem, hogy nem jó már neki fekve. 6 hónapos korában pedig teljesen ülőre kellett állítani, igaz akkor még nem tudott felülni magától, de órákig képes ülni, anélkül, hogy eldőlne. Ahogy ülőre állítottam, rá 2 hétre ült fel először magától. 4 hónapos korától, mióta állítva van a kocsi, 1 kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor volt fekvőn a kocsi. Ha el is alszik, akkor is félig ülő helyzetben, mert amint vízszintesen van, felébred és sír.
2010. máj. 14. 11:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!