Szedett innen depresszióra valaki valamit szoptatás alatt, vagy bármikor? Nem árt a babának? Segitett? Nem lehet nagyon rászokni? Akkor is jó volt a helyzet amikor már nem szedtétek tovább?
Én terhességem alatt szedem antidepresszánst, kb. 7 hetesen hagytam abba amikor kiderült. Cipralex volt a neve, ez most az egyik legkorszerűbb. A pszichiáterem azt mondta sok páciense szedi szoptatás alatt is és tényleg semmi gondjuk. Nemkezdtem újra, de nem vagyok teljesen jól, azért, 9 hósmúlt a fiam. A Frontin egyébként nyugtató, nem antidepresszáns, azt tényleg ne szedd rendszeresen, csak ha nagyon muszáj akkor vegyél be fél-1 szemet.
Én a következőt javaslom: Jó szereket írtak az előttem szólók,először azokkal próbálkozz, gyógynövények, homeopátia. Emelett elég lenne pszichológus is (ő nem orvos) akivel jó sokat beszélgetnél és rávezetne a problémamegoldásra. Ok jó a baba-mama klub meg ilyenek, de ha nagy a gond (márpedig ha orvoshoz fordultál biztosan az, főleg hogy terhes is vagy) akkor szakember kell, aki célzottan rád figyel.
Ha a pszichoterápia sem segít (ami jó lenne apával együtt) akkor jöjjön csak az antidepresszáns.
Annak viszont nincs értelme hogy kínlódj,ha lelkileg ki vagy készülve az rossz magzatnak, babának, mindenkinek,de legfőképpen neked.
Úgyhogy cselekedj, lépni kell! Van megoldás!
Szia!
Én is azt mondom, hogy keress fel egy szakembert. Nálunk pont fordított a helyzet, a férjem pánikbeteg, de már évek óta antidepresszánst szed és tünetmentes.
Az utolsó bejegyzésedben azt írtad, hogy az orvosod egy harmadik személynek adott ki információt az állapotodról, ráadásul egy ismerősötöknek. Én ezt a helyedben nem hagynám szó nélkül. Azonnal a betegjogi képviselőhöz fordultam volna. Ez felháborító, és most tényleg visszafogtam magam, nehogy valami nagyon csúnyát írjak ide.
szia
nem értek egyet azzal, aki azt írta, hogy ne szedjél gyógyszert. a depresszió BETEGSÉG, amit gyógyítani kell és lehet. van olyan antidepresszáns, amit lehet szedni terhesen és szoptatás alatt is. ezt a pszichiáter tudja, és fel is fogja írni.
én is depr. beteg vagyok,kb. másfél éve tünetmentes. a terhesség alatt nem szedtem gyógyszert, de ha nagyon rosszul lettem volna, simán szedtem volna.
és még egy aprócska megjegyzés: ne a férjed irányítsa már az életedet, ne ő mondja már meg, hogy mikor menj orvoshoz, és mikor írass gyógyszert. miért vagy ilyen alárendlet szerepben?! nem zsarnok egy kissé a férjed?! mi az, hogy "neked ez a dolgod"?!
kicsit furcsa nekem ez, szerintem ez sem tesz jót a betegségednek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!