Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szedett innen depresszióra...

Szedett innen depresszióra valaki valamit szoptatás alatt, vagy bármikor? Nem árt a babának? Segitett? Nem lehet nagyon rászokni? Akkor is jó volt a helyzet amikor már nem szedtétek tovább?

Figyelt kérdés
2010. máj. 14. 10:14
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Én terhességem alatt szedem antidepresszánst, kb. 7 hetesen hagytam abba amikor kiderült. Cipralex volt a neve, ez most az egyik legkorszerűbb. A pszichiáterem azt mondta sok páciense szedi szoptatás alatt is és tényleg semmi gondjuk. Nemkezdtem újra, de nem vagyok teljesen jól, azért, 9 hósmúlt a fiam. A Frontin egyébként nyugtató, nem antidepresszáns, azt tényleg ne szedd rendszeresen, csak ha nagyon muszáj akkor vegyél be fél-1 szemet.

Én a következőt javaslom: Jó szereket írtak az előttem szólók,először azokkal próbálkozz, gyógynövények, homeopátia. Emelett elég lenne pszichológus is (ő nem orvos) akivel jó sokat beszélgetnél és rávezetne a problémamegoldásra. Ok jó a baba-mama klub meg ilyenek, de ha nagy a gond (márpedig ha orvoshoz fordultál biztosan az, főleg hogy terhes is vagy) akkor szakember kell, aki célzottan rád figyel.

Ha a pszichoterápia sem segít (ami jó lenne apával együtt) akkor jöjjön csak az antidepresszáns.

Annak viszont nincs értelme hogy kínlódj,ha lelkileg ki vagy készülve az rossz magzatnak, babának, mindenkinek,de legfőképpen neked.

Úgyhogy cselekedj, lépni kell! Van megoldás!

2010. máj. 14. 11:56
 12/16 anonim ***** válasza:
még valami! Kérdezted mik azok a kényszercselekvések. Nálam ez rendmániában nyilvánult meg. Mindig mindennél fontosabb volt az h rend legyen itthon.
2010. máj. 14. 11:59
 13/16 A kérdező kommentje:
Rengeteget sirok,most is,az első terhességem is igy zajlott,sőt az talán rosszabb is volt.7napból 5-öt biztosan étsirok,most megint egy ideje.A férjemnek ezeket már elmondtam,de azt mondja nekem ez a dolgom,neki meg az hogy pénzt keressen,amiben tudomhogy igaza van,de akkor is zat érzem nem ért meg igazán.Mindig jönnek jobb 9időszakok,amikor igenis meglátom a jót és tudom élvezni az életet,meg a babázást,de azb is mindig akkor van amikor valahogy önerőből kimászok ebből a depiből,mert amikor a legszarabbul vagyok,akkor ugy érzem a férjem csak ront a helyzeten,mert látom rajta hogy ez neki sem jó,és akkor csak még szarabbul érzem magam,mert azt érzem hogy tönkrevágom a kapcsolatunkat,és ebbél már nincs kiut.Pszicsológunál voltunk,kb.3x,már a terhesség alatt,akart kiirni valamit,de aztán történt egy olyan dolog hogy a visszamondott az állapotomról dolgokat a párom főnökének,és ezért a párom már nem akar hozzá járni,meg én is ugy döntöttem hogy a terhesség alatt nem szeretnék szedni semmit.Most ugy vagyunk megegyezve hogy ha megszuletik a kicsi(szeptember)akkor visszamegyunk hozzá,vagy keresunk egy másikat,és akkor kiiratunk nekem valamit.Csak nem vagyok biztos benne hogy segit,vagy hogy nem lesz e rosszabb.Amugy köszi hogy ennyit irtok nekem,nagyon jól esik!
2010. máj. 14. 12:13
 14/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is azt mondom, hogy keress fel egy szakembert. Nálunk pont fordított a helyzet, a férjem pánikbeteg, de már évek óta antidepresszánst szed és tünetmentes.

Az utolsó bejegyzésedben azt írtad, hogy az orvosod egy harmadik személynek adott ki információt az állapotodról, ráadásul egy ismerősötöknek. Én ezt a helyedben nem hagynám szó nélkül. Azonnal a betegjogi képviselőhöz fordultam volna. Ez felháborító, és most tényleg visszafogtam magam, nehogy valami nagyon csúnyát írjak ide.

2010. máj. 14. 12:25
 15/16 A kérdező kommentje:
Én amugy ezen igazábol nem háborodtam fel,csak a férjem,bár azt én is tudom hogy ezt nem szabadott volna,csak ő ugy ahogy ismeri a helyzetet,és nekem nincs kedvem máshoz menni...bár az is igaz hogy nem tudom lenne e igy értelme a párterápiának(mert ő azt javasolta) igy hogy a párom nem bizik benne...
2010. máj. 14. 12:35
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

szia

nem értek egyet azzal, aki azt írta, hogy ne szedjél gyógyszert. a depresszió BETEGSÉG, amit gyógyítani kell és lehet. van olyan antidepresszáns, amit lehet szedni terhesen és szoptatás alatt is. ezt a pszichiáter tudja, és fel is fogja írni.

én is depr. beteg vagyok,kb. másfél éve tünetmentes. a terhesség alatt nem szedtem gyógyszert, de ha nagyon rosszul lettem volna, simán szedtem volna.

és még egy aprócska megjegyzés: ne a férjed irányítsa már az életedet, ne ő mondja már meg, hogy mikor menj orvoshoz, és mikor írass gyógyszert. miért vagy ilyen alárendlet szerepben?! nem zsarnok egy kissé a férjed?! mi az, hogy "neked ez a dolgod"?!

kicsit furcsa nekem ez, szerintem ez sem tesz jót a betegségednek

2010. máj. 14. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!