Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy neveljek egeszseges...

Hogy neveljek egeszseges gyereket?

Figyelt kérdés
Fizikailag ertem az egeszsegeset. Sajnos a nagyteso eleg beteges. 1 evig szoptattam, betartottam az osszes WHO- s ajanlast, sosem adtam gyogyszert neki sajat fejem utan csak orvos tanacsara. Igy is sajnos teletomtek antibiotikummal. Edesanyam szerint az en hibam, mert mindenert orvoshoz viszem. Pedig miota nagyobb elobb kezelem termeszetes dolgokkal es csak akkor viszem dokihoz ha nincs javulas...meg most is sokszor elofordul. Nem tudom hol hibaztam. Anyum mindenkepp bennem keresi az okot. Pl. hogy a betegsegektol valo felelmemmel idezem elo ezeket. Most a kisteso is beteg. 3 honapos. 2 hete taknyos es kohog. Egy hete szopiszrajkol is. Csak akkor eszik ha mar nagyon ehes. Volt hogy 7 orat birta ehen. Antibiotikumot kapott o is. Kellett volna meg varjak? Tudom hogy nem jo az atb. de egyhelyben topogtunk 2 hete. Semmi javulas. Tenyleg en teszem tonkre a gyerekeimet?
2017. ápr. 20. 08:29
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Szerintem is túl hamar beparázol és orvoshoz mész. Kicsit olvass utána, egy 3 hós babánál teljesen normális, hogy 2-3 hétig is elhúzódik egy sima nátha. És készülj fel arra is, hogy a kicsi sűrűbben lesz beteg, mert a nagytól mindent elkap majd, ez sajnos ilyen. Kicsit engedd el ezt a dolgot, ilyen náthán ne stresszelj, nem lesz semmi bajuk tőle. Nagyon rá vagy erre feszülve.
2017. ápr. 20. 17:08
 12/12 anonim ***** válasza:

Hát...mivel a nagy közösségbe jár, a Kérdezőnek mindenképpen kell a doki, ha betegség miatt otthon tartja a gyereket, hiszen újra csak igazolással viheti. Olyan nincs, hogy 2-3 napot várunk ha vírus, lecseng, viszem újra oviba. Legalábbis a mi dokink pl. nem ad telefonhívásra igazolást (helyesen).

A 3 hónapost meg én is vittem mindig, amikor náthás/beteg lett (ő is a 4 éves nagytól kap el mindenfélét - ami a nagynál mondjuk 1-2 nap orrfolyás, az a kicsinél másfél hét nátha, köhögés)...szerintem túl pici a kizárólagos otthoni kúrához.

Az más kérdés, hogy az orvoshoz menetel nem egyenlò az azonnali antibiotikum kúrával. A mienk csak akkor írja fel, ha valóban kell (pl. a 7 hónapos kicsi 1x kapott, mert a felső légúti nyavalya kezdett alsó légutakra húzódni 5 nap antibiotikum mentes kezelgetés után; amikor a hörgőhurut tombolt, akkor meg 1x kellett Ventolint adni neki, hogy elkerüljük a nagyobb bajt).

Egyébként pont a napokban mondta egy anyuka, hogy a gyerekének fülgyulladása volt, mondta, hogy szúrják fel a fülét, hogy kifollyon a genny, de antibiotikumot nem ad. Állítása szerint 4 napig folyt a kislány füléből a trutyi, de "megúszták" a gyógyszert....hát nem tudom. Nem vagyok gyógyszer-párti, de van amikor szükséges...ésszel.

Szerintem Kérdező semmi rosszat nem csinálsz, majd túllesztek ezen az időszakon. :-)

2017. ápr. 21. 06:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!