Hogy neveljek egeszseges gyereket?
Hát...mivel a nagy közösségbe jár, a Kérdezőnek mindenképpen kell a doki, ha betegség miatt otthon tartja a gyereket, hiszen újra csak igazolással viheti. Olyan nincs, hogy 2-3 napot várunk ha vírus, lecseng, viszem újra oviba. Legalábbis a mi dokink pl. nem ad telefonhívásra igazolást (helyesen).
A 3 hónapost meg én is vittem mindig, amikor náthás/beteg lett (ő is a 4 éves nagytól kap el mindenfélét - ami a nagynál mondjuk 1-2 nap orrfolyás, az a kicsinél másfél hét nátha, köhögés)...szerintem túl pici a kizárólagos otthoni kúrához.
Az más kérdés, hogy az orvoshoz menetel nem egyenlò az azonnali antibiotikum kúrával. A mienk csak akkor írja fel, ha valóban kell (pl. a 7 hónapos kicsi 1x kapott, mert a felső légúti nyavalya kezdett alsó légutakra húzódni 5 nap antibiotikum mentes kezelgetés után; amikor a hörgőhurut tombolt, akkor meg 1x kellett Ventolint adni neki, hogy elkerüljük a nagyobb bajt).
Egyébként pont a napokban mondta egy anyuka, hogy a gyerekének fülgyulladása volt, mondta, hogy szúrják fel a fülét, hogy kifollyon a genny, de antibiotikumot nem ad. Állítása szerint 4 napig folyt a kislány füléből a trutyi, de "megúszták" a gyógyszert....hát nem tudom. Nem vagyok gyógyszer-párti, de van amikor szükséges...ésszel.
Szerintem Kérdező semmi rosszat nem csinálsz, majd túllesztek ezen az időszakon. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!