Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagyon tetszik nekünk egy...

Nagyon tetszik nekünk egy keresztnév, ez anyakönyvezhető?

Figyelt kérdés
Ikreink lesznek, lányok, és az egyiküknek szeretnénk a Nox keresztnevet adni. Ez anyakönyvezhető? Babanevek.hu-n a lánynevek közt ott van. Nox a mitológiában az éjszaka istennője volt.

2017. ápr. 12. 17:41
1 2 3 4 5 6
 41/59 A kérdező kommentje:
Tökéletesen igaza van a legutolsó válaszadónak!
2017. ápr. 13. 21:55
 42/59 anonim ***** válasza:
72%

szegény gyerek...azt áruld már el, hogy a Noxból mégis hogy a túróba látszik, hogy az női név??? igaza van az egyik fenti válaszolónak, legyenek Nox és Lux, akkor meg is van az éjszaka is, meg a fény is...

Adrienn meg Nox meg aztán pláne. röhejes.

2017. ápr. 13. 23:37
 43/59 anonim ***** válasza:
66%

Őszintén, olyan nevek vannak a listán, amik semmivel se jobbak a fiú-lány kérdés eldöntése szempontjából az MTA mégis alkalmasnak minősítette őket.

De amúgy mégis mi a fészkes fenét számít, hogy a neve alapján lehet-e tudni, hogy fiú-e vagy lány? Ott lesz maga a gyerek, amin majd elég egyértelműen látszik, hogy milyen nemű. Én pl. soha életemben nem hittem el, hogy a Hedvig női név, és ezzel nem vagyok egyedül, lett egy Hedvig nevű ismerősöm, akinél rendszeresen megkérdezik, hogy és az nem férfi név? Holott több száz éve használatban van! Meg mikor Jácintnak meg Kamillnak hívnak egy férfit. Egyik se új találmány. Most a Nox miért rosszabb? Azért, mert NEKED nem tetszik?

2017. ápr. 13. 23:51
 44/59 anonim ***** válasza:
68%
attól, mert alkalmasnak nyilvánítottak egy nevet, még nem lesz kevésbé hülye név. a Nox is közéjük tartozik.
2017. ápr. 14. 13:39
 45/59 anonim ***** válasza:
62%
Ízlések​ről vitatkozni semmi értelme, mivel BÁRMELYIK nevét választod, úgyis lehet találni egy rakás embert aki szerint a neved egy nagy szar.
2017. ápr. 14. 15:22
 46/59 A kérdező kommentje:
Hmmm van benne valami. Köszönöm annak az egy-két embernek, aki kiállt mellettem. Azt nem tudja valaki, hogy kb. mennyi időbe telik mire választ kapunk, hogy elfogadták-e vagy sem?
2017. ápr. 15. 08:42
 47/59 anonim ***** válasza:
83%
Hat nagyon unatkozhat a kerdezo a terhesseg idejen az biztos. A nox ferfi nevkent jellemzo kulfoldon. Es magyarorszagon meg eleg nevetseges lesz. Borzalmas,szegeny gyerek.
2017. ápr. 16. 20:25
 48/59 anonim ***** válasza:
88%

Ööö, helló, én csak kicsit variálgattam a névvel. Egyébként nekem nem annyira tetszik a Nox név se fiúnévként, se lánynévként. Mondjuk amúgy Noxiként tényleg nem lenne rossz, de nagyon becenévhatása van tényleg, szóval úgy sem anyakönyveztetném.

Viszont csak játékból kicsit variálgattam a névvel, amúgy volt itt egy olyan kérdés is, hogy a Rózsát meg a Máriát variálgatták itt a szülők, és Rominak szeretnék szólítani a lányukat. Szóval esetleg csinálhatnátok ti is valami kombót. Amúgy ezek jutottak eszembe. Csak érdekesség-képpen

Noxa

Noxina

Norina

Noxana

Noxána

Noémi Xénia

Noémi Roxána

sima Noémi

sima Roxána

2017. ápr. 16. 20:32
 49/59 anonim ***** válasza:
*a noxina túl hasonló a toxinhoz, mégsem olyan jó, mint hittem
2017. ápr. 16. 20:36
 50/59 anonim ***** válasza:
41%

Ezt javaslom tanulmányozásra mindenképpen. A határidőről is van szó benne.

[link]

2017. ápr. 16. 20:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!