Nagyon tetszik nekünk egy keresztnév, ez anyakönyvezhető?
szegény gyerek...azt áruld már el, hogy a Noxból mégis hogy a túróba látszik, hogy az női név??? igaza van az egyik fenti válaszolónak, legyenek Nox és Lux, akkor meg is van az éjszaka is, meg a fény is...
Adrienn meg Nox meg aztán pláne. röhejes.
Őszintén, olyan nevek vannak a listán, amik semmivel se jobbak a fiú-lány kérdés eldöntése szempontjából az MTA mégis alkalmasnak minősítette őket.
De amúgy mégis mi a fészkes fenét számít, hogy a neve alapján lehet-e tudni, hogy fiú-e vagy lány? Ott lesz maga a gyerek, amin majd elég egyértelműen látszik, hogy milyen nemű. Én pl. soha életemben nem hittem el, hogy a Hedvig női név, és ezzel nem vagyok egyedül, lett egy Hedvig nevű ismerősöm, akinél rendszeresen megkérdezik, hogy és az nem férfi név? Holott több száz éve használatban van! Meg mikor Jácintnak meg Kamillnak hívnak egy férfit. Egyik se új találmány. Most a Nox miért rosszabb? Azért, mert NEKED nem tetszik?
Ööö, helló, én csak kicsit variálgattam a névvel. Egyébként nekem nem annyira tetszik a Nox név se fiúnévként, se lánynévként. Mondjuk amúgy Noxiként tényleg nem lenne rossz, de nagyon becenévhatása van tényleg, szóval úgy sem anyakönyveztetném.
Viszont csak játékból kicsit variálgattam a névvel, amúgy volt itt egy olyan kérdés is, hogy a Rózsát meg a Máriát variálgatták itt a szülők, és Rominak szeretnék szólítani a lányukat. Szóval esetleg csinálhatnátok ti is valami kombót. Amúgy ezek jutottak eszembe. Csak érdekesség-képpen
Noxa
Noxina
Norina
Noxana
Noxána
Noémi Xénia
Noémi Roxána
sima Noémi
sima Roxána
Ezt javaslom tanulmányozásra mindenképpen. A határidőről is van szó benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!