Csokoládé probléma. Mit tegyek, hogyan hozzam rendbe?
szerintem is az a legjobb megoldás, ha teljesen száműzitek a csokit és minden édességet az étrendjéből. Ti se egyetek előtte édességet, kapjon helyette gyümölcsöt, édes almát, banánt stb. Az édesség nem csak a fogaknak árt, cukorbetegséget is okozhat, ezt megmondhatod nyugodtan azoknak akik csokival akarják tömni a gyerekedet, úgyhogy ez nem játék. Az egészsége a tét, és azzal hogy nem eszik rendes kaját, egy csomó hiánybetegsége is kialakulhat. Neked kell a sarkadra állnod, te vagy az anyja. Ülj le, és beszéld meg az anyósodékkal a dolgot, kérdezd meg tőlük hogy szeretik e a fiadat, mert ha igazán szeretik, akkor kötelességük együttműködni veled ebben. Kényeztessék máshogy, meséljenek neki ,játsznak vele akármi, de ne adjanak neki semmilyen nasit.
Egyébként ha nincs csokizás, hidd el egy-két hét alatt rendeződni fog az evése.
Szia
Egyutt erzek veled es a helyzetet nagyon megneheziti ,hogy egyutt laksz az anyosoddal.
Az en anyosom imadja az edesseget es probalt meg gyozni, hogy a gyerekeknek szukseguk van egy kis csokoladera mert jot tesz az agy mukodesnek.
Szoval probalj meg leulni anyosoddal es higgadtan meg beszelni vele hogy ne csinalja.Ha kioktato hangnemben beszelsz vele, meg jobban fogja csinalni.
Egyebkent siman lelehet rola szoktatni csak kovetkezetesnek
kell lenned .Az hogy rossz evo nem biztos hogy csak a csokoladenak koszonheto.Az en fiam is ebben a korban valt valogatossa es nem adtam neki semmilyen edesseget,persze a sok edesseg csak ront a helyzeten. Ha csak sonkat es joghurtot eszik 1 hetig egyfolytaban , vagy baba papit, akkor azt add neki. Meg mindig jobb mint a sok edesseg.
Csak ne add fel es mindig tegyel egy falatnyi ujdonsagot a tanyerjara.
A gyerekek szeretnek utanozni ha latja hogy te mit eszel, idovel o is kedvet kap hozza hogy kipropalja.
A fiam 3 eves meg most is nagyon valogat de mostmar sokkal jobb a helyzet.
Egyebkent a teljes edesseg elvonassal nem ertek egyet mert ha nagyobb lesz a gyerek ugy is megveszi maganak legfeljebb majd dugiban csinalja.
Az en gyerekeim esznek csokit ,a [nagyobb 6 eves] es nincs rossz foguk.De veluk mar meg lehet ertetni ,hogy
csak vacsora utan es nem minden nap.
Egyebkent en is ugy nottem fel ,hogy az ajandek a mamatol csoki ,nyaloka, volt.
Es nem fagyok edesseg fuggo.
Szoval fel a fejjel es kosd fel a bugyit, mert a helyes
taplalkozasra valo szoktatashoz minden trukkot bekell vetni. Egy valogatos gyereknel ez orokos csata.
hűha!
jól írta valaki előttem, hogy itt a babád egészsége, fogau, helyes táplálkozása és leendő túlsúlya a tét!!!
én is azt javaslom, hogy most hosszú ideig EGYÁLTALÁN NE KAPJON éddességet. semmilyet. se keksz, se csoki, se túró rudi, se tejszelet...joghurot persze kaphat.
egy idő után biztos elfelejti. de ezt tényleg tartsd be, hogy semmilyen édességet nem adsz.
egyébként mit eszik egy nap?! jól értem, hogy csak egyszer eszik, késő délután? és az mi? és mennyit?
a nénikéknek pedig mondd azt, hogy allergiás a babád a csokira(tényleg van ilyen) és hozzon inkább egy narancsot, almát, epret....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!