Tud (ott) mar beszelni 1 es fel evesen a gyereketek? Ha igen, melyik betuket nem tudja/tudta kiejteni (k, o, ü, ö, r, stb)?
Az én fiam 1évesen semmit se mondott. És most 19hónaposan se mond egyáltalán semmit. Pedig én már úgy szeretném ha dumálna. :(
Egy ideig mindenre ugyanazt a szót használta, azt hogy "téti". Most pedig mindenre azt mondja, hogy "dajda". De tényleg mindenre és semmi mást. :(
Kedves Negyedik!
Elárulnád, hogyan foglalkoztál a gyermekeddel, hogy ennyire okos lett?
Kislányom 17 hónapos lassan, néha érdekli ha próbálom tanítani, többnyire nem!
Köszönöm a választ!
5. vagyok. 3 hónapos korától 1 éves koráig jártunk úszni és babatornára. Én nagyon hittem ezekben hiszen a mozgás, főleg a babatorna, fejleszti az agyféltekek közti kapcsolatokat - pl. jobb lábacska bal kézhez és fordítva, fejjel lefelé labdán, hinta, apró dolgok, de az oktató szerint nagyon fontosak a mozgás és beszédfejlődésben.
Ez a mozgásán is meglátszik, mert 10 hónapos kora óta jár és kb 1 éves kora óta nagyon stabil, fut, gyorsan és ügyesen mozog. 1 évesen kivettem a babakocsiból.
Nagyon sokat mondókázunk, zenét hallgatunk. Ha takarítok, főzök stb, akkor is megy a duma, énekek, vagy ha már kivagyok beteszek egy babás CD-t, vagy Youtube: Gyermekdalok, mondókák
Ha csak tehetem megyünk mindenfelé /pl bevásárlókp.ba mozgólépcsőzni, ez a sláger/, hogy minél több inger érje.
A tiszta -és gyorsan beindult- beszédhez nagyban hozzájárult, hogy nem volt cumink.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!