Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Garat és orrmandula megnagyobb...

Garat és orrmandula megnagyobbodás? Gyakori ez? Vagy ki kell vetetni a mandulákat?

Figyelt kérdés
Mi 2 hét múlva megyünk alvásvizsgálatra másfél éves kisfiammal. Mert horkol és nem mindig veszi rendesen a levegőt, néha kimarad a légzése. Meg vannak nagyobbodva a mandulái. Hogy mitől még nem tudni.Ha bebizonyodik hogy a manduláktól van akkor ki kell őket vetetni? Vagy ez előfordul ebben a korban és célszerű várni még? egyáltalán hogyan kezelik ezt vagy mi lesz ebből? Nagyon meg vagyok ijedve :(
2010. máj. 12. 22:18
 1/4 A kérdező kommentje:
Még hozzátenném hogy éjjel többszőr felvisit, nem felsír, és nem felébred, hanem álmában vísít. Most már kezdem úgy érezni hogy ettől a rossz légzéstől van ez is. :(
2010. máj. 12. 22:20
 2/4 anonim ***** válasza:
A lányomnak az orrmandulái voltak megnagyobbodva. Nagyon horkolt, nazálisan beszélt, néha büdös is volt az orra a pangó váladéktól. Szerencsére aranyos fül-orr-gégész dokinőnk van és nem akarta rögtön minden manduláját kiszedni ( vannak ilyen dokik...)Először kapott gyógyszert, majd kimosta az arcüregét, de egyik sem használt. Ki kellett venni az orrmanduláját. Jól viselte, azóta semmi gond. Ja, 6 éves volt a műtétkor.
2010. máj. 12. 22:43
 3/4 A kérdező kommentje:
Hát igen de az én fiam még csak másfél éves, ezért ez a dilemma. Nem lenne túl korai a mandulaműtét?
2010. máj. 12. 23:30
 4/4 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Óvónőként már néhány "gyermekem" átesett ezen a műtéten kisebb korában. Most épp a barátnőm fia, ő két éves. Azt mondta a fentebb említett doki, hogy ha nehezen kap levegőt, akkor sérülhet az agya is, mivel nem jut elég oxigénhez. Szerintem hallgass a dokidra, ha 100 %-ig megbízol benne. Ha nem, akkor kérdezz meg egy másik dokit.
2010. máj. 13. 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!