Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A babáknak főzött ételeket le...

A babáknak főzött ételeket le lehet fagyasztani? És ha igen hogyan, mennyi ideig és hogy olvasszam ki?

Figyelt kérdés
Kislányom hat és fél hónapos és már kap bébiételeket. Arra gondoltam, ha valamiből többet főzök azt le lehetne fagyasztani, így nem kellene minden nap kotyvasztanom neki.
2008. okt. 13. 14:37
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A krumplis dolgokat nem jó fagyasztani, nagyon más lesz az állaga és félő, hogy nem eszi meg! Amúgy érdemes, mert úgy se tudsz mindig olyan picike adagokat főzni!

Boldog babázást kíván majdnem 5 hónapos anyuka!

2008. okt. 13. 14:41
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Szia!A megfözött,leturmixolt ételt adagonként fagyazd le,és vagy korábban kiveszed a mélyhütöböl,vagy forró vizbe állitva ki tudod olvasztani.
2008. okt. 13. 15:22
 3/5 anonim ***** válasza:
Én az elkészült ételt műanyag poharakban (az a recés kávés) fagyasztottam le, de sajna volt, hogy megrepedt a pohár. Az Aventnek van jó tárolópohara, de elég húzós az ára. Ha viszont fóliával kibélelsz egy akármilyen műanyag poharat, beletöltesz egy adag ételt, és ha megfagy, kiemeled a zacsit, még a poharaid sem fogynak, és több helyed lesz a fagyasztóban. :) Ha kell, kiveszed, picit meleg víz alá tartod, így könnyen leveszed a fóliát, beleöntöd kistányérba, és a hűtőben hamar felenged (szobahőn még hamarabb, de úgy nem javasolják).
2008. okt. 13. 15:51
 4/5 anonim ***** válasza:
Sokan használják a jégkockatartót, főleg a kezdeti időben. Bele a kaja és ha megfagyott zacsiba teheted már nem fagynak össze. annyit veszel ki belőle amennyi kell. Én egyébként a gyógyszertári kis dobozokat használom, több méretben kapható és nem drága. Nagyobb adagokhoz vettem a 100 ft-osban kis dobozokat is.
2008. okt. 13. 22:07
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Én főztem neki, külön körtét, almát, őszibarackot. Kis műa.poharakba fagyasztottam. Nagy zacsiba ráirtam, hogy miben mi van. Reggel veszem elő a fagyoból és a konyhában mig evésidő lesz szépen kiolvad. Krumplit is főztem, azt összeturmixoltam almával, sárgarépával, sülttökkel. Nem lett fura ize, de a sima főtt krumpli édes lett.

Nyugodtam főzhetsz neki csirke vagy pulykamellét és azt turmixold almával, krumplival, répával.

Több heti adagot elraktam igy. Van egy füzetem, amibe felirtam, hogy pl. az almás krumpliból hány adag van és amikor egyet előveszek, egy számot kihúzok, igy tudom, hogy van-e még.

Jó babázást!

Üdv. 7 hónapos picilány anyukája

2008. okt. 15. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!