Akik egyedül nevelik a gyereküket, és az apja (apjuk) nem is keresi őket, mit mondanak neki?
Ugyan még nem kellett semmit mondanom, de majd megmondom az igazat, gyereknyelven, persze csak ha rákérdez.
Felnőttnyelven az apja egy tetű, depressziós felelőtlen életképtelen alak, aki teljes családot akar meg házasságot, és mivel nem így lett, nem bírta ezt nézni és inkább lelépett.
Az elején úgy fogom kezdeni, hogy sokfajta család van, van, ahol anyuka és apuka együtt lakik a gyerekkel. Van, ahol két anyuka van, vagy két apuka, és vannak olyan családok, ahol csak egy apuka vagy egy anyuka van. Olyan is van, ahol az anyuka vagy az apuka csak ünnepekre jön haza, olyan is, ahol apukának vagy anyukának több szerelme van és sokan laknak együtt.
Olyan is van, hogy anyuka meg apuka másba szerelmesek és a szerelmükkel élnek. Olyan is, ahol se anyuka se apuka nincs, a gyerek pedig a nagyival lakik."1
Ha majd komolyabban érdekli, elmondom gyereknyelven, hogy az apukája azt hitte, rossz apuka lesz, ettől félt és ezért inkább nem akart itt maradni. Ebből kiderült, hogy a lelke nem öregedett meg eléggé ahhoz, hogy apuka lehessen. Néha megesik.
Még azt is elmondom majd, hogy az apukája is nagyon szereti őt, és azért ment el, mert úgy gondolta így lesz a legjobb a gyereknek. Ez is igaz.
Az apja azért nem él velünk, mert anya és apa szerette egymást, de sokat veszekedtek, nem voltak szerelmesek.
Azt is elmondom majd, hogy az apukája nagyon rossz döntést hozott, hogyha valaki fél, nem szabad elmenekülni.
Nekem szépen kíméletesen elmondta, mi a helyzet. Sosem szidta őt előttem, hagyta, hogy kialakuljon a saját véleményem, de a tényeket nem titkolta el, hogy neki másik családja van, és nem fog engem keresni, nem jön karácsonykor, se a szülinapomkor.
Kis korban még egy időben hiányzott, de az életem 99%-ában egyáltalán nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!