Mikor kezdték el érdekelni a gyereked a könyvek?
Nagyon hamar, ahogy elkezdett forogni, odaadtam Neki a puha könyvecskéket, rágta őket, csörgött velük. A képeket nézegettük, rengeteget beszéltem Hozzá, magyaráztam Neki a képekről. Ahogy megtanult ülni, az ölembe ültettem, és elkezdtünk olvasgatni. Nyúztuk a leporellókat, emlékszem, imádta őket. Volt csomó verses leporellója is nagy rajzokkal, azokat napi többször át kellett nyálaznunk, nagyon lekötötték a nagy színes képek. Tizenpár hónapos korában kezdett szavakat utánozni, persze még csak nagyon kezdetlegesen, inkább csak hangok és szótagok voltak, akkor jött a Bogyó és Babóca.
Most 4 éves a kisfiam, azóta már a 2 éves kishúga is lassan túlvan a Bogyó és Babóca-bűvöleten, egyre komolyabb könyveket tudunk elővenni. Móra-köteteket, Lázár Ervint, magyar népmesés köteteket olvasunk, szinte már kép sem kell Nekik, képesek végighallgatni egy többoldalas mesét képek nélkül. Ők kifejezetten imádják, ha könyveket lapozgatunk. Sőt, mindketten könyvtári tagok, saját maguk kölcsönzik ki a Nekik tetsző könyveket.
A lányaimnak 1 évesen már lehetett esti mesét olvasni. A fiamat 3 éves koráig totál hidegen hagyták a könyvek. Lassan 4, egy egész, hosszú mesét még most sem tudok neki felolvasni, mert belekérdez a képekbe, ahelyett, hogy fülelne.
Valószínűleg ez már a nem normális kategória, de egy 8 hós még picike, ráérsz aggódni. :)
2 év körül.
Most bölcsiben dolgozom és az a tapasztalatom itt is,hogy 1,5-2 év körül kezdi igazán érdekelni őket,addig maximum a képeket nézegetik.
1 éves a kislányom, sok leorellója van Imádja őket, de tettem is érte. Minden nap olvasunk mesét nappal, tehát nem este, hanem játék közben is. Sokszor azzal játszik. Megvannak a kedvenc képei minden könyvben, és azokat mutatja végig. A kiskakas gyémánt félkrajcárját mnden nap elolvassuk. Sokszor ül felette, és mondja babanyelven :).
Nagyon szereti a könyveket. Olyan lesz, mint az anyja meg az apja :).
Állandóan előtte vannak, lenn a játszószőnyegen. Nincs elrakva.
Különben meg egyik gyerek ilyen, a másik olyan. Keresztfiam sose volt egy könyves típus pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!