Miért kell a babák ruháit vasalni? Nem elég ha 60 fokon
kimosom? Ha nem vasalom akkor az rossz?
Szia. Én kezdettől fogva vasalom. Amelyik olyan anyagból van, hogy nem kel vasalni, azt természetesen nem. Viszont másik 2 barátnőm nem vasalja. Ezt mindenki magának dönti el, mint ahogy azt is, hogy milyen mosószerel mossa a ruhákat, vagy együtt a tiétekkel, vagy külön. Kiváncsi vagyok hogy a többiek mit fognak írni, én így gondolom. 5 hós baba anyukája.
2008. okt. 13. 11:55
Szia!
Én az első fiamnál kicsit tovább vasaltam mindent mint három hónapos kora. Utána már csak a pelusokat és a bodykat, ill ami közvetlenül érintkezett a bőrével, de azt is csak azért, hogy puhább legyen. Nála még külön mostam is az első 3 hóban.
A második fiamnál, már nem mosok külön, és szintén vasalok, de nála is már csak a fent említetteket.
Annyi amire figyelek, hogy az öblítő sensitive legyen.
Judy
3 hós és 2 éves fiúk anyukája
2008. okt. 13. 12:00
Én saját magamon sem viselem el a vasalatlan holmit, mert kellemetlen érzetem van benne, és nem is olyan a tartása. A babámét pedig nem csak ezért vasalom hanem a plusz fertőtlenítés miatt is. Valóban ezt egyénileg kell eldönteni, de ha egy kicsit is igényes az ember akkor szerintem ez a minimum. Van ismerősöm aki még a párja zokniját és alsóneműjét is kivasalja. Az meg már szerintem is túlzás. De a baba és a saját holminkat mindíg vasalom. Amit nem az a törölköző és néha a konyharuha ha elmarad. És a babaruhákat mindíg külön mosom. Persze az én páromnak olyan a munkája, hogy makulátlanul vasalt inget kell viselnie stb.. Úgyhogy én ehhez már hozzá szoktam. De ha te nem akarod vasalni hát ne vasald. Nem tartozol senkinek elszámolni valóval.
2008. okt. 13. 12:43
Én is vasalós párti vagyok. Jobb a ruha viselete és fertőtlenít is. Érdekes ez a kérdés, nem mindenki vasalja a ruhát? Gyűrötten veszik fel miután kimossák?
2008. okt. 13. 13:25
5/12 A kérdező kommentje:
Én ki tudom úgy teregetni, hogy ne legyen gyűrödt! viszont sok helyen hallottam, hogy a fertőtlenítés miatt kell vasalni. De minek fertőtleníteni ha patyolattisztára mossa a gép?
6/12 A kérdező kommentje:
Ja és természetesen szenzitiv mosószerrel és külön is mosom a ruhácskákat a mieinktől!
Régen azért vasalták a babaruhákat,mert kézzel nem hiszem,hogy bárki 60-70°-on mosott és az akkori kisingek stb is eléggé gyűrődtek.A pelenkákat is vasalással fertőtlenítették.Én az első 3-4 hónapban mindent vasaltam.Most már csak azokat a ruhákat,amiken látszik az automata által okozott gyűrődés+ a pelusokat,azokat külön is mosom 60°-on.
2008. okt. 13. 13:39
Szia!
Én utálok vasalni, nem is mindig szoktam még a pelenkákat se kivasalni, csak hébehóba, és semmi baja a lányomnak pedig lassan 5 hónapos lesz, és együtt mosom a mi ruháinkkal 40 fokon, csak annyit teszek, hogy beáztatom a ruháit egy nappal ez nálam a nagy fertőtlenítés születése óta! Szerintem ha tiszta a mosógép belseje külön is mosod a ruháitoktól akkor nem kell még pluszba vasalnod is ha nem akarod!
Boldog babázást kíván majdnem 5 hónapos anyuka
2008. okt. 13. 13:50
Bevallom, hogy én is csak az első két hónapban vasaltam a babaruhákat. Utána csak azt, amit 30-40 foknál magasabb hőfokon nem lehetett mosni, de azt se mindig... :) Sosem volt semmi baja.
2008. okt. 13. 16:03
Szia!
Én mindent 60 fokon mosok és csak a pelusokat vasalom.
4 hetes kisfiú mamája
2008. okt. 13. 17:48
Kapcsolódó kérdések: