Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Melyik a "legjobb minosegu"ami...

Melyik a "legjobb minosegu"aminek kicsit koze is van a halhoz, es meddig sussem oldalankent neki?

Figyelt kérdés

sziasztok

A kisfiam teljesen oda lett a halrudert amiota a hugomeknal kapott. Nem szeretem a mirelit kajakat adni neki,de keri. Jobban orulnek ha rendes halat enne ha mar halat akar.inkabb valami file felet pl.tonhal vagy valami ilyesmit. De nem,neki csak az kell. Szeretnek neki venni,de valami jobb minosegit,aminek kicsit koze is van a halhoz,de tanacstalan vagyok. Es azt sem tudom meddig kell sutni ezeket a fagyasztott vackokst,mi nem szoktunk ilyeneket enni,meg csak krumplibol sem,inkabb a rendes krumplit hamozok es azt sutom meg,kisfiam imadja. Ferjem azt mondta Iglot vegyunk az szerintetek jo? Koszonom

2017. márc. 30. 15:47
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Iglot szoktam venni és sütőben sütöm, nem olajban.
2017. márc. 30. 16:38
 12/18 A kérdező kommentje:

Az amelyik azt irta,hogy az oviban is ugyis azt eszik,ki kerem magamnak.

Az en fiam most ha megy oviba,nem fog ott enni. Kulon ebedet keretek neki,vagy visz hazulrol.

2017. márc. 30. 16:49
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, azt ugye tudod hogy ilyet nem csinálhatsz? Max hazaviheted a gyereket ebéd előtt.
2017. márc. 30. 16:51
 14/18 anonim ***** válasza:
63%

Én sem értem, miért szempont, hogy az oviban majd mit kap. Szerintem a kérdező abszolút nem paramami, szeretne jó minőségű ételt adni a gyerekének. Már ez is baj? Bár többen követnék a példáját.

Bocs az OFFért.

2017. márc. 30. 18:05
 15/18 anonim ***** válasza:
59%

A Kérdező nem paramami? Hát...lehet inkább egy hisztérika. Ha az esetek 99%-ban törekszel arra, hogy jó minőségű étel kerüljön az asztalra, akkor nem lőnek nyulat azzal, ha a maradék 1%-ban (vagy még ritkábban) esetleg nem a legszuperebb ételt eszitek, de a gyerek örül neki. Ennyire rágörcsölni erre a témára....vicces na. Az meg, hogy külön ebédet rendelsz az oviba neki...szakadok. Ha ilyen terveid vannak, akkor keress egy elit magánovit, ahol esetleg ez kivitelezhető (vagy ahol fine dining van étkeztetéskor) és magyarázd el a gyereknek, hogy neki miért mindig más mint a többieknek.

(Úgy egyébként, mi az Aldis panírozott halrudat vesszük évi kb. 3-4 alkalommal, egyébként mi sem eszünk mirelit kaját - szintén azért van ez a halrudacska, mert a gyerek szereti.)

2017. márc. 30. 20:26
 16/18 anonim ***** válasza:
47%

"Ha az esetek 99%-ban törekszel arra, hogy jó minőségű étel kerüljön az asztalra, akkor nem lőnek nyulat azzal, ha a maradék 1%-ban (vagy még ritkábban)"

Magyarázd ezt meg egy olyan anyának, akinek mondjuk a rosszevő három évese rákattant kétféle kajára és mást nem akar megenni.

Másik, amitől még agyfäszt kapok, mikor megmagyarázzák, hogy hisztérika, aki kivan az átlagos óvodai koszttól. Hát bakker a gyerek étkezéseinek jóval nagyobb része zajlik az óvodában, mint nem, és nem hisztérika az, akinek nem tetszik, hogy heti hét napból ötön szar kajákat kap a gyerek és vagy elkerüli az óvodai étkezéseket, vagy magánba adja. Szerintem nevetségek azokat cukkolni, akik ezt megtehetik és meg is teszik ilyenekkel hogy fine dining. Azért ne legyen már szégyen, meg lenézendő dolog, meg sznoboskodás és fine dining, ha valakinek a gyereke nem margarinos kenyeret eszik meg "gépsonkát" ami alig látott húst, meg cukros tejbegrízt, krémtúrót kenyérrel (!!!) meg ilyenek. Mi se vagyunk gazdagok, de ilyeneket mégse ettünk sose, le is hidaltam, mikor nézegettem, hogy miket adnak a kiválasztott oviban enni a gyerekeknek. Mikor én voltam annyi idős az én anyám nem tudta megoldani, emlékszem is a mai napig, hogy mekkora szar kaják voltak és volt már akkor is csoporttársunk, aki nem evett az oviban, mindig reggeli után jött és ebédre elvitték. Manapság meg már jóval több tudatosan gondolkodó és jó érdekérvénysító szülő van és nincs abban semmi érdekes, hogy megoldják máshogy, ha meg tudják.

2017. márc. 30. 21:02
 17/18 anonim ***** válasza:
70%

Én speciel egyetértek azzal, aki elfogadja,hogy oké, az oviban az van, ami van, de ha otthon megtehetem, figyelek rá,hogy mit kap. Tehát nem harcolok az ovis koszt ellen, elfogadom,hogy a zsemlét megkenik kb. egy kis kanálnyi margarinnal, de ha itthon eszik, akkor próbálom változatosan és egészségesebben etetni.

Bár eszembe sem jutott soha, hogy csomagoljam neki az ebédet. Nem attól lesz gyerek egészségek és jó táplálkozású (szerintem), ha kizárólag otthoni, "bio" ételeket eszik. Főleg, hogy éveken át oviban, iskolában stb. nem igazán lehet kikerülni.

De állítólag tényleg az Iglo a legjobb. Mondjuk mi két hetente veszünk halat a piacon (élőt, de pár szár forintért ott helyben "megölik" és megtisztítják), és itthon úgy készítem el, ahogy a kéri a család.

2017. márc. 30. 21:14
 18/18 anonim ***** válasza:
En a frosta de lux spenotos halfilet szoktam adni. Sutoben sutom. Es csak spenot melle eszi meg, a panirt nem szereti.
2017. márc. 31. 08:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!