Mással is ezt csinálják a rokonok? Mit lehet tenni ellene?
Szerintem ilyen minden családban van.
Képzelheted,szegény anyósomat, aki az ország másik végében lakik, miközben az én édesanyám csak néhány kilométerre. Oda jó ha lejutunk havonta, vagy másfél havonta, míg anyu az unokáját hetente többször látja.
Nehezen értette meg anyósom,hogy nekünk már az utazás is kín szenvedés a kocsiban a gyerekkel, de arról nem is beszélve,hogy ha ott is alszunk, akkor inkább nem alszunk, mert a gyerek nem tud/nem szeret idegen helyen aludni, főleg,hogy előtte túl van egy szintén húzós napon, amikor mindenki őt akarja, "nyúzzák, rángatják". OLyankor itthon sem laszik rendesen, ha hazajövünk, de itthon az legalább itthon,jobban tudom kezelni a helyzetet.
Nekem sok időbe tellett eleve azt megszokatni,hoyg én vagyok a főnök, én mondom meg mi legyen a gyermekemmel, és én döntöm el,hogy mi a jó neki,hisz mégis csak én tudom,én is merem a legjobban.
Azt nem írtad mennyi idős a babátok, de nekem biztos több mint fél évembe tellett ezt megértetni velük, és még ígyse klappol minden....
Nekem már dédunokáim is vannak. A családunkban az a szokás,hogy a babák két evés között a kiságyukban vannak. Csak akkor veszi kézbe az anyuka,ha eteti vagy tisztába rakja őket.( Ha beteg,vagy nagyon sír,ez persze nem érvényes).Megvan a baba megszokott napirendje. Egy-másfél éves kora előtt nem ők jönnek a mamákhoz,hanem a mamák látogatják meg a babát.( Nem mindennap) Ha ébren van,akkor megsímogatjuk,beszélünk hozzá, de nem dajkálgatjuk. Akkor vesszük kézbe,ha az anyuka kiveszi az ágyából. A baba napirendjét nem szabad meg zavarni!
Hozzánk vagy a nagyszülőkhöz akkor jönnek pici babával,ha valamilyen ünnep:pl.születés vagy névnap van.
Talán ez a rendszer nálatok is beválna. Lehet,hogy eleinte sértődés lenne a dologból,de megszoknák. Be kell látniuk,hogy a baba fontosabb,mint a nagyszülők. Foglalkozhatnak vele eleget majd,ha már 5-6 éves lesz.
Igaz,hogy valóban kell a gyereknek már pici kortól a "társaság", de ez nem azt jelenti,hogy megzavarjuk vele a baba életritmusát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!