Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mással is ezt csinálják a...

Mással is ezt csinálják a rokonok? Mit lehet tenni ellene?

Figyelt kérdés
Vidéken laknak a szülők,megegyeztünk,hogy egyszer itt leszünk,egyszer ott,mert a babával nem akarunk rohangálni.Látszólag meg is értették,de minden egyes alkalommal látom rajtuk,hogy miért nem oda megyünk.Most hétvégén megosztva leszünk,anyukám megsértődött,mikor mondtam,hogy anyóshoz is megyünk.Mondtam neki,hogy ha ezt csinálják,nem is fogunk menni,mert ez nekem nem hiányzik,hogy állandóan két tűz között őrlődjünk.Tudja,de akkor is,ő úgy szeretné látni a babát.Közben tudja,hogy egy ilyen kirándulás után 1 éjjel nem alszik a babám,mert sok új élmény van neki.De szerinte ez hülyeség és hozzá kell a gyereket szoktatni az emberekhez.Csak azt miért nem értik meg,hogy otthon állandóan mindenki a gyereket piszkálja,nincs egy perc nyugta sem és visonganak neki.Hiába mondjuk,hogy nyugodjanak le,nem használ.Nem akarom anyut sem megbántani,de a gyerekem az első.Meg végre azt is nézhetnék,hogy nekünk mi a jó.Bocs,hogy hosszú lett,de le kellett írnom.
2010. máj. 12. 08:05
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ilyen minden családban van.

Képzelheted,szegény anyósomat, aki az ország másik végében lakik, miközben az én édesanyám csak néhány kilométerre. Oda jó ha lejutunk havonta, vagy másfél havonta, míg anyu az unokáját hetente többször látja.

Nehezen értette meg anyósom,hogy nekünk már az utazás is kín szenvedés a kocsiban a gyerekkel, de arról nem is beszélve,hogy ha ott is alszunk, akkor inkább nem alszunk, mert a gyerek nem tud/nem szeret idegen helyen aludni, főleg,hogy előtte túl van egy szintén húzós napon, amikor mindenki őt akarja, "nyúzzák, rángatják". OLyankor itthon sem laszik rendesen, ha hazajövünk, de itthon az legalább itthon,jobban tudom kezelni a helyzetet.

Nekem sok időbe tellett eleve azt megszokatni,hoyg én vagyok a főnök, én mondom meg mi legyen a gyermekemmel, és én döntöm el,hogy mi a jó neki,hisz mégis csak én tudom,én is merem a legjobban.

Azt nem írtad mennyi idős a babátok, de nekem biztos több mint fél évembe tellett ezt megértetni velük, és még ígyse klappol minden....

2010. máj. 12. 08:18
 2/7 anonim ***** válasza:
61%

Nekem már dédunokáim is vannak. A családunkban az a szokás,hogy a babák két evés között a kiságyukban vannak. Csak akkor veszi kézbe az anyuka,ha eteti vagy tisztába rakja őket.( Ha beteg,vagy nagyon sír,ez persze nem érvényes).Megvan a baba megszokott napirendje. Egy-másfél éves kora előtt nem ők jönnek a mamákhoz,hanem a mamák látogatják meg a babát.( Nem mindennap) Ha ébren van,akkor megsímogatjuk,beszélünk hozzá, de nem dajkálgatjuk. Akkor vesszük kézbe,ha az anyuka kiveszi az ágyából. A baba napirendjét nem szabad meg zavarni!

Hozzánk vagy a nagyszülőkhöz akkor jönnek pici babával,ha valamilyen ünnep:pl.születés vagy névnap van.

Talán ez a rendszer nálatok is beválna. Lehet,hogy eleinte sértődés lenne a dologból,de megszoknák. Be kell látniuk,hogy a baba fontosabb,mint a nagyszülők. Foglalkozhatnak vele eleget majd,ha már 5-6 éves lesz.

Igaz,hogy valóban kell a gyereknek már pici kortól a "társaság", de ez nem azt jelenti,hogy megzavarjuk vele a baba életritmusát.

2010. máj. 12. 08:23
 3/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!5 és félhónapos a kisfiam.az a baj,hogy hozzánk nem tudnak,csak rövid időre jönni,mert nem tudnak itt aludni,pici a lakás.
2010. máj. 12. 08:40
 4/7 anonim ***** válasza:
az én anyukám is féltékeny,pedig itt lakunk velük,de ha megyünk anyóshoz csak villámokat szór a szeme.de engem nem érdekel.mivel anyu naponta látja a babát,igy szinte mindennap le sétálunk anyóshoz is.senkinek ne legyen semmilyen baja.Amikor anyukám duzzog,azt rá hagyom,küzdjön meg a féltékenységével ő.legyen ez az ő problémája.én nem teszek semmilyen különbséget a nagyszülők közt,sőt ha lehet inkább anyósra hagynám a gyereket,ő megbízhatóbb,figyelmesebb,anyu csak olyan dicsekvős nagymama,akinek csak akkor oké az uncsi ha nevet,ha minden oké nála,ha bármi baja van már annyira nem is buli,ő ilyen.
2010. máj. 12. 09:01
 5/7 anonim ***** válasza:
Rögtön az jutott az eszembe, hogy volt nem egy alkalom, amikor öt unokatesó egyszerre csapódott be megnézni a legkisebbet. Mind az öt kiegészülve a mi nagyobbunkkal, egyszerre ordította, hogy csend legyen, mert a kisbaba alszik!! Szóval szerintem is próbáld meg azt, hogy egyszer ti menjetek, egyszer ők, hogy a kicsi ne legyen sokat "mozgatva". Biztosítsdanyukádat arról, hogy ha nagyobb lesz, bőven unokázhat, szívesen fogod ráhagyni a babát hosszabb rövidebb időre, de legyen egy kis türelemmel.
2010. máj. 12. 09:59
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem közel laknak az anyósék, de menni jobban szeretek, mintha ők jönnek, mert akkor megyünk, meg akkor jövünk haza, amikor mi akarunk, de ha ők jönnek, akkor nem egyszerű kirakni őket. Nekem anyukámék nagyon messze laknak, úgyhogy hozzájuk sajnos nagyon ritkán megyünk :S
2010. máj. 12. 10:49
 7/7 anonim ***** válasza:
Én attól tartok, hogy sértődés és harag nélkül nem lehet ezt megoldani. Nekem 3 hós a fiam, és ugyanez van. Annyi különbséggel, hogy nálunk csak az anyós fúj, ha nem náluk vagyunk. Anyukám megérti, hogy a másik mamához is menni kell. DE! Azt egyik sem érti meg, hogy nem szeretem cipelni a gyereket 250 km-en keresztül. Kéthetente haza KELL mennünk! Persze utána kicsi nem alszik rendesen, legalább 1 napot nyűgös, és hiába mondom a mamáknak, hogy ez nem jó sem a picinek, sem nekem (nekem a sok idegeskedéstől meg szokott csappani a tejcsim...), egész egyszerűen nem érdekli őket. Mindig az a válasz, hogy "meg kell szoknia". Már nagyon kezdek besokallni ettől úgyhogy attól tartok hamarosan nagy biliborítás jön, sértődéssel együtt...
2010. máj. 12. 11:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!