Első egy hét a babával otthon, milyen teendők lesznek? Mikre kel figyelni?
Minden ami a gyerek szájával érintkezik azt kell fertötleníteni. ìgy a cumisüvegeket, és cumikat naponta kell fertötleníteni az els 3 hónapban.
Ruha mosásról annyit, hogy nem a bennük le´vö baktériumok, virusok a veszélyesek, azok még egy koszos emberröl levéve sem olyan veszélyesek mint a vegyszerrel kezelt dolgok. A baba böre nagyon érzékeny, és az ázsiai országokból érkezö ruhákat szinte senki nem kontrolálja, föleg a kínai boltos dolgokat.
Az új ruhákat érdemes 2-3x átmosni az elsö használt elött. A használt ruhákat elég 1x.
Én negyedjére is ugyanazt tervezem az első hétre. Magam mellé pakolok némi kaját, sok innivalót, összebújunk és minden nyekkre mellre rakom. Nem, nem szerencse kérdése. :-)
Nem vettünk cumis üveget, meg cumit, meg ilyeneket.
Szerintem ne vegyél mérleget, és ne meregesd, mennyit eszik. Ez engem kikeszitett az első babánál. Elég hetente mérni, mennyit gyarapodott.
A lényeg, hogy a legfontosabb a baba és te. Igen, az etetés, szoptatás eleinte egy egész napos program, ha azt akarod, hogy legyen elég tejed.
Én szopi után fejni is szoktam, hogy fokozzam a tejtermelest.
A babaruhakat én külön mosom, rengeteg ruhát kaptunk, így elég hetente egyszer, így még is telik a gép. Öblítőt is használok, sensitivet. Mososzer ugyanaz, mint nekünk, Ariel.
Á
Az enyém üvegből is eszik anyatejet, az üveget, cumit, mellszívót naponta sterilizáló mikros sterilizáló dobozban, amit a mellszívóhoz adtak (tommee tipee). Sajnos nálunk így alakult, mert sokat voltunk kórházban, orvosnál, és nem mindig volt lehetőség szoptatni. Szerintem ezt próbáld meg elkerülni, mert sok macera.
a lényeg hogy csinálj mindent az ösztöneid szerint, ne hallgass mások okos tanacsaira 😀
Elso gyerekkel az elso het..pokol.
Sterilizalas naponta, ruhamosas 2-3 honapos koraig 90 fokon. Vasalni nem muszaj.
Szerintem ilyenkor a baba eszik, alszik (es persze rengeteget ordit), szoval nem kell neki semmi extra. Arra figyelj tenyleg h eleg kaja, betet, mososzer, pelenka legyen otthon, mert lehet, hogy olyan rosszul leszel hogy a sarki kozertbe nem lesz erod lemenni.
De a legfontosabb, hogy felkeszulj arra, hogy rossz lesz. Alvashiany, mellfeszules, verzes, kimerultseg. Ne alltasd magad azzal, hogy maskepp lesz. Szoval leginkabb lelkileg keszulj fel, mar ha lehet ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!