Anyatejes 6 hónapos babák szülei, mesélnétek róla, hogyan telik egy nap?
A fiam még szinte csak szopik, ezen kívül fürdés előtt kap kb. 80g Sinlacot. A héten kóstolt almát (kb. 2 kanálig jutottunk), de megfogta a kakit, úgyhogy most meggy jön.
Reggel fél 7-7 körül kel (ekkor szopik), többnyire fél 9-9 körül alszik 30-60 percet (alvás előtt szopik). Amikor felkel, akkor kóstolta az almát, olyan 10 körül. Dél körül szopik, utána nagyobb alvás, olyan másfél óra, néha több. Ekkor szoktunk nagyobb sétát tenni (reggel a nagyot visszük oviba). 3-fél 4 körül megint szopik, legkésőbb fél 5-re megyünk nagyért oviba, ilyenkor szokott a kicsi meg egy fél órát aludni. Fél 6 körül még kicsit szopik, olyan 3/4 7-kor eszi a Sinlacot. Fürdés legkésőbb fél 8-kor, kb. 8-kor szopik, fél 9-kor az ágyában húzza a lóbőrt. Először általában éjjel 1 körül kel enni, van amikor műsorozik kicsit és szenvedősebb visszaaltatni, van amikor azonnal visszaalszik. Hajnal fél 5-5 körül szokott enni még egy rövidet.
nem vagyok egy szoptatási fanatikus de jó nagy marhaságot írtál kedves 2...a nagyobb lányom anyatejes, 3 éves, fél éve kezdte átaludni az éjszakákat..(enni éjjelre 9 hós óta nem adok) ettől független kelt éjjel minden nap legaláb kétszer háromszor. Fát lehetne aprítani a hátán, játszóházba járunk és ott óvodapedagógus mondja hogy 40 eves palyafutása során alig pár ilyen nyugodt kiegyensúlyozott kisgyereket látott...
a húga szintén kel éjjel, de egy eszik alszik mosolyog baba...a habitus örökletes, a férjemmel nyugodtan boldogok.vagyunk, így a gyerekink is azok. Semmi köze ennek ahhoz, mivel tápláljuk a babát...neked valami nagy katyvasz van a fejedben, vagy csak valami sérelem amiért nem tudtál szoptatni, és ezt próbálod takargatni saját magadnak...de nincs igazad, a tápszeres babák ugyanúgy kelhetnek, bem egy tápist ismerek aki egy éves koráig legalább egyszer falatozni akart éjjel is...mondanom sem kell közülük is van nyugodt meg hisztis ismerős kisgyerekem, teljesen mindegy kelt e éjjel vagy sem.
Még csak 5,5 hónapos, de válaszolok.
Reggel fél 7 körül kel, elnézelődik 7-fél 8-ig. (addig én segítek a két nagynak oviba és iskolába készülődni/indulni)
Aztán eszik, tisztába teszem, öltöztetem. Játszunk egy darabig,és alszik újra. Ez kb. 9 óra. Másfél-2 órát alszik, majd kezdődik előlről: evés, tisztázás (ha kell), játék egyedül, játék együtt. 1 óra körül séta babakocsival (közben bevásárolunk), csak a végére szokott elaludni, vagy még akkor sem. Ilyenkor max. egy kicsi alvással (20-30 perc) kibírja 3-ig. Akkor újra evés, játék, tisztázás, alvás (30-50 perc). Ekkor megjönnek a tesók, és "birtokba veszik" a kicsit, játszanak vele, mókáznak neki. Néha 6 után is alszik kb. 20 percet, de van, amikor ezt teljesen elhagyja. 7-8 óra között fürdetés, majd alvás, ha bír, ha nem akkor csak 9 óra fele.
Éjszaka 1-2-3x eszik, mikor hogy.
Csak anyatejes, még 1-2 hét, és kóstoltatom. (a legnagyobbal hamarabb kezdtem a hozzátáplálást, de azóta sem jó evő. Persze lehet, hogy nem ez az oka, e már a másodikkal is megvártam a fél évet.)
Ne aggódj, attól még kiegyensúlyozott lesz, hogy éjjel felkel enni.
A legnagyobb már 9 éves, a középső 4,5, semmi bajuk nincs, hogy éjjel is ettek anno. Sőt! :D
"En nem ertem ezt az ejszakai etetest."
Gondolom, nem ez az egyetlen, amit nem értesz ebben a bonyolult világban. :) Olvass utána, hátha sikerül.
"Sztem nem normalis, ha egy emberi leny nem alszik ejszaka."
Ki mondta, hogy nem alszik éjszaka? Éjjel kétszer 5 percre van ébren a kicsi, addig, amíg táplálkozik. Ha őt és engem ez nem zavar, téged miért?
"Ja de mert lehet panaszkodni h milyen feszitett a napirend."
Panaszkodott valaki? Én biztos nem. Ja, és nincs feszített napirend, sőt, amit leírtam, egy nagyon átlag nap, hiszen nem írtam bele, milyen amikor a nagynak edzése. vagy meccse van, a két kicsinek zenés torna/ringató, milyen amikor a családhoz vagy ismerősökhöz megyünk, vagy milyen, ha épp egy bababarát welnesshotelben töltünk el egy hétvégét.
Remélem, boldog vagy a saját életeddel, elégedett vagy a sorsoddal. Hidd el, mi azok vagyunk. :D
Hát...én csak a saját csemetéimről tudok nyilatkozni, köszönik, kiegyensúlyozott gyerekek. A nagyot is csak szoptattam fél éves koráig, az éjszakai evést 11 hónaposan, a szopást teljesen 1 évesen hagyta abba....az éjszakai ébredések kb. 3 évesen szűntek meg. Nyilván a picinél is ki fog alakulni majd egyszer a végigaludt éjszaka. :-)
Különben én is egy átlagos napot írtam le és én sem utaltam semmi feszített tempóra. :-)
Mindenki úgy csinálja, ahogy a család működésének jót tesz és a családtagoknak kényelmes...kinek így, kinek úgy. Viszont, ha valaki kényszeresen kötözködik másokkal, ott általában hiányzik a belső béke. ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!