Milyen a napirendetek 4 hós körüli babátoknak?
Nekem a 4 hónapos babám (aki most már 3 éves) még csak szopizott, semmi mást nem kapott. Azt igény szerint. Általában hajnalban, 8 óra, 12 óra, 16 óra és 20 óra körül. Aztán az "éjszakai műszakban" éjfél és egy között, majd 4-5 óra körül.
Reggel nézelődött 1-2 órát, majd aludt min. 1-2 órát. Ebéd után is 1-2 órát nézelődött, majd megint aludt 2-4 órát. Uzsi és vacsi között általában már nem aludt. Este 7 körül fürdettem, szopi után többnyire elaludt.
Amikor ébren volt sokat énekeltem, mondókáztam neki. Vagy csak simán arról beszéltem, amit éppen csináltunk. Kommentáltam az eseményeket. Részben azért is, hogy ne csavarodjak be a némaságtól.
Reggeli után el szoktunk sétálni boltba, többnyire ekkor aludt el. Lévén, hogy márciusi baba, így az éjszakák kivételével, szinte mindig az udvaron aludt babakocsiban.
Ő ennyi idősen már majdnem egyedül ült. Nagyon utálta a járókát, bébihordozót és a babakocsit is. A nagy ágyon viszont imádott hemperegni a játékok között. És nagyokat sikongatott, amikor sikerült neki elérni valamit.
Persze voltak olyan napjaink is, amikor csak sírt szinte egész nap. Nem volt könnyű, nagyon sok türelem kellett.
Jó egészséget kívánok Nektek, és remélem sok örömet szereztek egymásnak.
Szia! az én lányom 10 nap múlva lesz 4 hónapos. általában 5ször eszik egy nap, reggel 7-8 körül, attól függ mikor ébred és utána kb 3-3,5 óránként kéri a kaját, sajna tápszeres. két evés között 30 percet-max.1 órát alszik, a többi idöt ébren tölti. sokat szoktam beszélni hozzá, néha énekelek is, játszunk, legalább 2szer kimegyünk sétálni, olyankor néha el is alszik. keveset sir, csak ha éhes vagy álmos, annak igazán hangot ad. sokat mosolyog, gügyög, nevetgél, sikitozik. Hasáról párszor már a hátára fordult. visszafelé még nem megy, de az oldalára már elfordul. hason nem nagyon szeret. :( az ölemben felhúzza magát ülő helyzetbe, majd visszadől. az éjszakákat átalussza már kb. 3 hete. ennyi jutott mos eszembe!
kellemes babázást!
és a te babád napirendje? miket "tud"?
üdv
Köszönöm a válaszaitokat!!!
Mi 7 nap múlva leszünk 4 hósak!
Napi 5. eszik, reggel este tápit 120 ml-ket. Tízóraira gyümit kap+ tápit, ebédre főzelék+tápi!
Hason emeli a fejét, meg a lábát. Lábával próbálja magát eltolni(nem sikerül még neki) kezével próbál tárgyakért nyúlni.
Háton kisit oldalra emeli a testét, de nem fordult méág semerre.
Ölembe ülőhelyzetbe húzza magát, néha már egyedül is.
Ágyból a kezem segítségével felül!
Sokat gőgicsél, nevet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!