Megéri venni fül és homloklázmérőt?
Mik a tapasztalataitok róla?
Könnyen meg lehet mérni a baba hőmérsékletét vele?
A füllázmérőt nehéz használni, valójában a legmegbízhatóbb mérési eszköz szakszerű kezekben, de általában félremérnek vele az otthoni felhasználók és ha mocorog a baba, még meg is sértheted véletlen. A legjobb megoldás babák testhőmérsékletének mérésére a popsi illetve a hónaljban mért hőmérséklet. A popsiban fél fokkal melegebb van mint a hónaljban, szóval ha hónalj lázmérőt veszel és a popsiban használod akkor fél fokot levonsz belőle.
Lehetőleg ne higanyosat vegyél, mert a higanygőz nagyon tartósan nagyon mérgező, különleges módon kell eljárni a kifolyt higannyal. Ha esetleg kapálózás közben eltörne akkor baj lenne belőle.
A homloklázmérővel az a probléma hogy a környező légmozgás nagyban befolyásolja az eredményt. A fülben mérő hőmérők egyetlen másodperc alatt képesek a dobhártya hősugárzása alapján megállapítani a testhőt.
Nem tudom mennyire könnyű használni a fülhőmérőket, nekem még sosem volt a kezemben, de azt olvastam róla régebben, hogy nehéz szakszerűen mérni vele. Úgy gondolom hogy csak adnak hozzá valami leírást, ha más nem hát a dokit meg lehet kérdezni hogy mégis hogy van ez és egy kis kísérletezés után el lehet sajátítani. Próbáld ki.
Mi vettünk olyan digitális lázmérőt, ami popsiban 5 másodperc alatt megméri a hőt, máshol meg 20 mp alatt. Az mégsem 1-2 perc. Nekünk bevált!
Reer márkájú és kimondottan babáknak van kitalálva, mert hajlékony a vége.
Szió!
Mi vettünk fül- és homloklázmérőt, mert gondoltuk a babának jobb, ha nem zaklatjuk 1-2 percig lázméréssel. Mikor beteg lettem, levizsgáztattuk. Bizony nagy csalódás volt, mivel akár 1 egész fokot is csalt. Lehet, hogy csak mi vagyunk ügyetlenek, de nekünk nem ment, így maradtunk a digitálisnál. Az átment a "vizsgán" (higanyossal ellenőriztük rajtam).
Zita (24 hetes baba anyukája)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!