Mennyit jártatok bulizni terhesen? Mennyit voltatok a barátnőitekkel?
22 hetes terhes vagyok.
Régebben (a terhességem előtt) sokat jártunk bulizni a barátnőimmel a pesti szórakozóhelyekre (BRKLYN, Larm, Ötkert, 4BRO és társaik), általában minden héten voltunk valahol, gyakran reggelig. Viszont ugye én nem iszok egy pohár bornál többet, cigizni sem cigiztem, mióta pozitívak lettek a tesztjeim.
És náluk egy ilyen este általában arról szólt, hogy valamelyikőnknél elkezdtünk készülődni, közben koktéloztunk, "alapoztunk". Utána elmentünk egy csendesebb szórakozóhelyre, találkoztunk a többi barátainkkal, utána pedig ittunk, elindult másfele, mentünk táncolni. De nekem már ez annyira nem buli, hogy körülöttem mindenki részeg, fél óránként mennek ki cigizni, én meg vagy megyek és kint állok a hidegben velük, vagy bent maradok szinte egyedül... Elég hamar el is fáradok mostanában, olyan hajnali 1-2 körül már szeretnék ágyban lenni.
A legjobb barátnőm ezt nehezményezi, hogy teljesen kimaradok ezekből. De azért nem megyek már a készülődésre sem, mert elkezdenek győzködni, hogy csak pár órára menjek el, meg hallgatom, hogy "mégis mi dolgom lenne éjszaka".
Én próbálok mindenkire időt szakítani és a legtöbb barátunk, barátnőm nem is csinál problémát abból, hogy már nem tartok velük a reggelig tartó bulikra, hanem helyette elmegyünk ebédelni, vagy kávézni, vagy csak úgy lejönnek hozzám, vagy én megyek. De ez a baráti társaságom folyton bűntudatot kelt bennem, hogy kimaradok az éjszakákból. Ma is beszéltük a chatcsoportunkban, hogy menjünk moziba és mondtam, hogy menjünk a fél 11-esre, mire az egyik barátnőm megkérdezte, hogy "neked addigra nem kell aludnod?" ...
Szerintetek beszéljek velük, vagy igazuk van valamilyen szinten?
Mit csináljak?
Köszönöm előre is!
Azért egy babával sem kell a négy fal között ülni.:)
Persze, nem azt mondom, hogy miután hazajöttünk a kórházból, az első dolgom lesz kiöltözni és este nekiindulni a Belvárosnak, de azért nem szeretnék ovikezdésig bezárkózni én sem.
kicsit idősebb vagyok mint te, de faltam én is az életet mielőtt gyereket vállaltunk. Viszont mikor eldöntöttük hogy belevágunk, én szakítottam az addigi életemmel: letettem a cigit, a piát, és mit mondjak, így már a bulikázás se lett olyan vonzó, főleg hogy a nagy hasam miatt csinosan se tudtam felöltözni, álmos voltam állandóan stb. a barátnők hamar elkoptak. most 3 éves a lányom. alig maradt meg 1-2 barátnőm...engem mióta a lányom megszületett nem érdekelnek a hajnalig tartó piálások, ugyan találhatnék éjjelre felügyeletet, de másnap ugyanúgy indula műszak reggel 6kor, nem engedhetem meg magamnak hogy hajnalig császkáljak valahol.
nem bántalak mert fiatalon vállaltál gyereket, sőt tök jó hogy megteheted, de azt ne gondold, hogy a gyerek mellett el fogsz tudni pl heti szinten buliba..nem fogsz tudni lépést tartani velük, márpedig jó sokáig nem lesz még gyerekük gondolom, de nem is fogaz vágyni rá, gyerekkel együtt anya is születik, szoktam mondani....ha megszületik, körülötte fogsz majd forogni, új barátokat szerzel akiknek szintén van gyerekük, a játszón, a séták alatt stb..és ez így van jól, persze egy egy eskuvo vagy buli nekem is belefér, pl a legjobb baratnom leanybucsujara is elmentem, de semmit se ereztem belole olyannak mint azelott...a ferjrmmel a minap elmentunk ejfel korul billiardozni egy szorakozohelyre...hat minimum ufonak ereztem magam a huszon evesek kozott(pedig csak 30 vagyok) egyszeruen nem talaltam a helyem, az jart a fejembe hogy a kislanykamnak vajon kikeszitettem e a reggelijet. 10 evet oregedtem minimum a gyerek mellett
Nézd,ezt a ritmust,amit a "barátnőid" diktálnak,nem fogod tudni tartani terhesen,és később gyerekkel sem.
Ezt vagy el tudják/tudod fogadni vagy örök megfelelési kényszerben fogsz élni. A felületes ismerettségeid el fognak kopni,amint megszületik a gyerek. Ez sem feltétlen baj,ha maradnak melletted igaz barátok.
Hogy a kérdésedre is válaszoljak: amíg a heti party foglalkozatott,addig a gyeretéma meg sem fordult a fejemben. Gyereket már akkor vállaltam,mikor nem hozott lázba egy szombat esti hajnalig ivászat és megfelelő párom is volt hozzá.
szia. én viszonylag sokat buliztam terhesen is, meg most baba mellett is. igaz, nálunk házibuli volt és van általában.
amikor terhes voltam, kb éjfélkor már elmentem aludni, mert hamar elfáradtam.
én is max 1 pohár bort ittam, ennyitől még senkinek nem lett baja, de lehet ítélkezni, hogy milyen szar anya vagyok, nem érdekel.
és igazad van, kérdező, egy baba mellett sem áll meg az élet. mint mondtam, hozzánk most i át szoktak jönni a haverjaink, amikor a baba alszik, én miért ne tölthetném az időmet a barátaimmal is egy kicsit?
Szóval a lényeg: ha jól érzed magad, azzal semmi gond nincs, eljárhatsz bulizni. de ha fáradt vagy, és nem bírsz hajnalig fent lenni, akkor ne tedd, csak azért, mert a barátaid azt mondják. Most nem ők a legfontosabbak, hanem a baba, a pici diktálja a tempót ;)
boldog babavárást!
Sehova nem jartam. Tomegkozlekedni is alig mertem, nehogy meglokjon valaki.
Az iromanyaidbol itelve hatalmas meglepetesek fognak varni,ha anya leszel:D de nem baj,majd belejossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!