Adhatok Maci kakaot az 5 honapos babámnak?
Figyelt kérdés
2008. okt. 12. 10:05
1/8 anonim válasza:
Anyukák! Mi van már veletek???
A maci kakaó ovis kor előtt tilos..koffeint tartalmaz-legalábbis az eredeti..ha sima kakaóra gondolsz,akkor jövő héten azt fogod kérdezni, mit csinálj, hogy a babád ne csak a cukros dolgokat egye meg..
Hidd el nincs rá szüksége..a felnőtteknek is csak azért kell csoki, mert élvezeti érteke van.
2/8 anonim válasza:
Nem hiszem,hogy szüksége lenne rá.Rá érsz 1 éves kora körül a sima kakaót adni gyümölcs vagy szőlőcukorral édesítve.Mindeki sietti az édességek adását és utána jön a sok kérdés,hogy miért nem eszik a 2-3 éves gyerek a csokin,cukron kívűl mást?!!!Ezért,mert korán kap ilyen vackokat és nincs az egészséges dolgokhoz szoktatva.
3/8 anonim válasza:
Nekem olyan 10 hónapos kor körül mondta a védőnő, hogy lehet már színezni a tápszert, kakaóval, karamellel, maci-kávéval. Én mondjuk már olyan 7 hónapos kora óta adok neki kakaót, de csak este. Ez onnan jött, hogy reggel gond nélkül megitta, de este az istennek nem akarta elfogadni, de sírt, mert éhes volt. Akkor mondta anyukám, hogy adjak neki vaníliás tejet, mármint hogy keverjek a tápszeréhez vanníliás cukrot. Ja, az két hétig jó volt, aztán az se kellett. Akkor kipróbáltam kakaóval, de elsőre csak simával + cukor, azt nagyon szerette. Aztán olyan 9 hónaposan váltottam az instant kakaóporra. Most egy éves múlt és a világon semmi baja nem lett tőle, nem lett édesszájú, imádja a főzelékeket és reggel simán megissza mostmár a tejet, mert ugye már azt kap. De az esti kakaó megmaradt, amúgy én is azt iszom a mai napig, mert szeretem, de amúgy sose eszem édességet, én még a csokit is utálom.
4/8 anonim válasza:
Én is olvastam egy cikket, egy gyerekorvos nyilatkozott, hogy mivel lehet ízesíteni a tápszert, ha a gyerkőc megunta, de még szüksége lenne rá és többek közt ajánlotta a Maci kávét, nem tudtam mi az, ezért utána néztem és vettem is egyet, mert az én babám sem akarta a tápszert elfogadni / 8 hónapos volt, amikor elapadt a tejem /. Nekem nagyon ízlik, de a babámnak nem:-). Mondjuk ő nagyobb babáknak ajánlotta 8 hónapos kortól, úgyhogy szerintem is várj vele.
5/8 anonim válasza:
Ezt az első válaszolónak küldeném!Maci kávé:azonnal oldódó, cukrozott cikória gabonakávé kivonat.Cukor, cikória- malátakivonat felhasználásával készül. Felhasználási javaslat: tejeskávé készítésekor egy púpozott kávéskanálnyi kivonatot adunk egy csésze tejhez, feketekávé készítésekor két kávéskanálnyi kivonatot adunk egy csésze forró vízhez. Mindkét esetben kellemes aromájú, KOFFEINMENETES ital készíthető.
6/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.Az első válaszolónak üzenem,hogy nem magamtol jutott ám eszembe,drága anyosom csodás ötlete volt,és kiváncsi voltam hogy mi a véleményetek.Amíg lehet én sem fogom neki adni,bár már nem nagyon kell neki a tápszer.
2008. okt. 12. 16:59
7/8 anonim válasza:
Lehet,h most én is kapok a "pofámra".Én vaníliás tejpéppel szoktam adni neki,fele-fele arányban,h ne sima tápszer ízű legyen.A dokimat megkérdeztem és azt mondta,h nyugodtan adhatom cumisüvegből SEMMILYEN negatív befolyással nincs a fogak egészségére.Mert a dobozon az van,csak kanállal kínáljuk...5 hós a babám,Avent üveget használunk,és ha ilyen "mixet" kap a 3,vagy 4 lyukú cumit használjuk.
8/8 anonim válasza:
Egyébként a tejpépet én is üvegből adom neki igaz fogunk még nincsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!