6 hónapos babám arcán ilyen pöttyök jöttek ki. Mi lehet?
Kislányomnak is ugyanilyen volt napokig (3 hónaposan), amire azt hittem, hogy melegkiütés.
Aztán bepirosodtak a kis pöttyök, levittem a gyerekorvoshoz, és ő azt mondta, hogy a túl sok tejfehérje okozta.
Mivel szoptatok ezért, csak laktózmentes tejet ihatok, illetve tejszínt, mert egyébként ismét kijönnek a kis pöttyök. Kaptunk rá a gyógyszertárban kevert krémet, 2 alkalom után el is tűnteti a kiütést.
Célszerűbb felhívni az orvost. Mert így mindenki csak találgatni fog, lehet ez baby acne, tejfehérje, melegkiütés, stb.
Nekünk is van ilyen, egész télen ilyen volt, még most is az. Azt mondta az orvos, hogy a hidegtől/széltől van.
Változatosan eszik, próbálgattam kitalálni, mitől lehet, de nem jöttem rá, szóval szerintem nem ételallergia (legalábbis az én babámnál, nálad éppen lehet az oka).
Esetleg ne add neki ezt az utóbbi ételt, amit belinkeltél. Meg kérdezd meg az orvost, védőnőt.
7 hónapos a lányom, kb. 1 hónapja ilyen neki is. Száraz is az arca. Csak anyatejes.
Vettem rá shea vajas krémet, azzal kenem, javulni látszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!