Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Írna nekem olyan anyuka...

Írna nekem olyan anyuka akiknél nehezen ment a hozzátáplálás?

Figyelt kérdés
Egy hete keztük el,de nagyon nehezen megy. Pár kanálnál nem kell neki több gyümi. Tudom nem egy könnyő dolog ez,de jó lenne egy kis bíztatás. Köszi!
2010. máj. 10. 11:04
 1/10 anonim ***** válasza:
Nyugi! Hagyd, hogy a saját tempójában egyen annyit, amennyi jól esik a babádnak! Nem kell és nem is igazán jó, ha egy-két nap alatt hirtelen álltok át a teljesen szilárd kajára. Én 6,5 hónaposan kezdtem a kislányomnak gyümölcsöt adni... Nem kért eleinte 1-3 kanálnyinál többet.. Aztán szép lassan elértem, hogy megevett kb. 1/3 üvegnyit jóízűen, de többet soha!!! 7 hónaposan már kóstoltattam vele zöldségeket is, ugyanilyen kevés sikerrel... Bőven elmúlt 8 hónapos, mikor először megevett fél üvegnyi zöldborsópürét csirkével... Persze addig is és azután is minden evés után szopizott is. 1 évesen már mindent evett, viszont csak keveset. Máig szopizik, pedig 20 hónapos. A súlya szépen növekszik (talán túlzottan is), pedig máig nem egy nagyevő kislány....
2010. máj. 10. 11:11
 2/10 anonim ***** válasza:

szia

én nem bébiételt adok neki, hanem rendes gyümit. eleinte nekem sem akarta megenni, de mondták, hogy picit melegítsem meg, így jobban megeszi

2010. máj. 10. 11:20
 3/10 anonim ***** válasza:
1. vagyok Én se bébiételt adtam, csak a viszonyítás miatt írtam bébiételnyi mennyiséget (soha nem mértem, mennyit evett).
2010. máj. 10. 11:21
 4/10 anonim ***** válasza:
Ne keseredj el, teljesen természetes ha ilyen nehezen megy az elején, hiszen még csak 1 hete kezdtétek. Türelmesnek kell lenni, nem szabad erőltetni ha már nem kér. Napról napra jobban fog menni, többet fog enni. Próbálkozzál többféle izzel, lehet hogy nem izlik neki amit éppen most adsz. A sorrendet nem kell olyan szigorúan betartani, gyümölccsel szokták kezdeni, mert azt általában szeretik a babák, de kezdheted zöldséggel is, azzal is szokták, hátha a te babádnak az jobban bejön. Pl. a répát vagy a sütőtököt nagyon szeretik, azt is lehet adni már az elején.
2010. máj. 10. 11:37
 5/10 anonim ***** válasza:
Mi 4 hónaposan kezdtük almával, nem kellett neki. Vártam 1 hetet, újra megpróbáltam, megintcsak nem kellett neki. Aztán 2 hét múlva megint nekiugtottunk az almának, akkor sem tetszett. Erre barátnőm javasolta, hogy próbáljam az őszit, az minden Picinek bejön. Na, azt falta szinte egyből. Azóta már az almával is megbarátkozott és mostanra rengeteg mindent megeszik. Most 7 hós.
2010. máj. 10. 11:53
 6/10 anonim ***** válasza:

7 hónapos a lányom 6 hete próbálom hozzátáplálni, és mostanra jutottunk el az 1/3 bébiételnyi mennyiséghez, egyszerüen alig érdekli a kaja.

Mostmár nyitja a száját ha jön a kanál, de nem mondanám h meg van őrülve érte.

És még annyi hogy sose tudni mi "jön be" a babádnak.

Nekem a fiam is ilyen rosszul fogadta a kaját 2 éve és mindig is rossz evő volt.

Nála a banán vált be, ő azzal kapott rá jobban a kanalazásra.

A lányom köszöni, utál minden banános-almás dolgot, neki meg a sütötök ill. répa tetszik jobban, amit meg a fiam ki nem állhatott...

2010. máj. 10. 11:55
 7/10 anonim ***** válasza:
6hónaposan kezdtem el a hozzátáplálást.Addig minden áldott nap ugyanabban az időben probáltam etetni.1-2kanál és többet nem bírtam.Olyan 9hónapos lehetett,mikor azt mondhattam megevett egy jó adagot.De utána a fogzások miatt voltak hetek,mikor megint semmi.Rettentő sok türelem és kitartás szükséges.Ha kell neki megeszi,ne aggódj.
2010. máj. 10. 12:05
 8/10 anonim ***** válasza:
Szia! Mi 6 hós kora előtt egy héttel kezdtük a hozzátáplálást almalével, őszilével, turmixolt almával..stb. Nem ízlett neki semmi. Jó 2 hónapig csak próbálgattunk mindent, tízóraira pár falat, ebédre, uzsira pár. Azt vettem észre, hogy pl. az alma nyersen nem ízlett neki egyáltalán csak megfőzve kevés cukorral a vízben, nem szerette az összeturmixolt ételeket csak mikor össze volt csak kicsit pépesítve. Aztán olyan 8 hós kora körül egyik napról a másikra, kb. 1 hét alatt kiváltotta mindhárom étkezést. Én is teljesen kétségbe voltam már esve, de ők tudják mi jó nekik. Nyugi! Te csak figyeld a babád, és próbálj te is következtetni a jelekből.
2010. máj. 10. 12:27
 9/10 anonim ***** válasza:

Jajj, hát ez nálunk is nagyon nehéz volt! Nekem már kevés volt a tejem, de a lányom nem akart tápszert sem enni, ha megpróbáltam pépeket adni neki, akkor öklendezett, már teljesen el voltam keseredve. Sokáig minden kanál kajáért megküzdöttünk, volt, hogy az öklendezésből hányás lett... Aztán szép fokozatosan, egyszer, amikor többet evett tízóraira, nem szoptattam meg utána. Onnantól egy étkezés ki volt váltva. És így tovább. Hosszú hónapok alatt. :) Aztán, amikor rájött, hogy nincs mese, elfogyott a tej, akkor hirtelen megette a tápszert is, és egyik napról a másikra (de tényleg) tök jó evő lett. Ez kb. 10 hónapos korában volt, 5 hónapos kora körül kezdtük a hozzátáplálást. Most 14 hónapos, és sokat eszik, nem válogat, csak a darabos kajákkal van probléma.

Ne add fel, vannak babák, akiknél ez nehezebben megy, nincs mit tenni. Kitartás és türelem!!! :)

2010. máj. 10. 13:28
 10/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat,és a bíztatást!
2010. máj. 10. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!