Fogzás miatt hőemelkedés, vihetem sétálni?
Figyelt kérdés
9 hónapos a kislányom, 3 foga jön egyszerre a két felső és egy alsó fog, most mértem a hőjét végbélből 38 fokot, tehát ha leveszek fél fokot 37,5 ami hőemelkedés, adtam neki Panadolt, lemehetünk így sétálni?2010. máj. 10. 10:00
1/6 anonim válasza:
Szia!
Szerintem 1órácskára nyugodtan leviheted, kell neki a friss levegő!
2/6 anonim válasza:
Ez még nem is hőemelkedés :))) (36.5-37.5 között normális a testhő) De még a hőemelkedés miatt se érdemes lázcsillapítót adni. Nyugodtan mehettek sétálni is. Már többször is írtm: akinek lázas a babája, de nincs autója, az orvot nem tudja/akarja házhoz hívni, mit tesz ??? Fogja a gyereket és elviszi gyalog.. Különben a friss levegő csak jót tesz még a lázas gyereknek is (kivéve, ha nagyon hideg van)...
3/6 A kérdező kommentje:
Azért vagyok bizonytalan, mert még régebben azt mondta a védőnő lázas gyereket tilos a levegőre vinni. De láza nincs, mert ez szerencsére csak hőemelkedés. Nem folyik az orra, nem köhög. A közérzete nem a legjobb, elég nyűgös.
Szerintem a foga miatt van ez a hőemelkedés.
2010. máj. 10. 10:07
4/6 A kérdező kommentje:
A Panadolt azért adtam neki mert fájdalomcsillapító és paracetamol van benne.
2010. máj. 10. 10:08
5/6 anonim válasza:
A lázas gyereknek nem hogy lehet, hanem ugyanúgy kell a friss levegő, mint az egészségesnek, persze bizonyos feltételekkel. Emellett ha lázas, a levegő még lejjebb is viheti a hőjét...
Ha nagyon szeles, irtó hideg idő van, vagy épp hőség, akkor meggondolandó, de ilyenkor én inkább az egészségest sem viszem ki. Akkor legalább sűrűn szellőztess.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, visszamérem nem ment e feljebb, ha nem akkor megyünk sétálni, minden jót:)
2010. máj. 10. 10:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!