Mennyire tűnik a Lily név idegennek? Hogy tetszik így?
Nekem sem tetszik, de szerintem az nem jó érv ellene, hogy felnőttkorában furcsán hangzik majd. Manapság RENGETEG Lili vagy a gyerekek között, de már a 15-16 éves korosztályban is - a 15 éves lányom osztályában konkrétan 4 Lili van, a párhuzamos osztályban még 3, tehát a 60 fős évfolyamon kb. 30 lányból 7 Lili.
A 12 éves fiam osztályában is van két Lili, szóval a két gyerekemnek összesen 6 Lili osztálytársa van...
Ahova ki akarok lyukadni az az, hogy mire a kérdező kislánya felnő, a Lili már Magyarországon is egy teljesen megszokott név lesz, felnőtteknek is. Gondolom ezek a Lili nevű lányok nem fognak felnőttként nevet változtatni - orvosként, ügyvédként, tanárként, mérnökként is a Lili nevet fogják viselni. Annyira sok felnőtt szaladgál majd Lili névvel, hogy senkinek nem lesz furcsa már. Külföldön, pl. Angliában meg szerintem manapság sem számít furcsának.
Amúgy a Lily kimondva nyilván ugyanaz, mint a Lili, leírva meg nyilván idegennek tűnik kicsit az y miatt, de ha külföldön éltek és úgy jobban hangzik, legyen Lily. Nekem maga a név nem tetszik, de amúgy normális, viselhető, senki nem fog gúnyolódni rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!