Mi a véleményetek arról, hogy az apuka, aki játék közben elejtette 7 hónapos kisfiát,3 évet kapott?
Előszót is bocsánat, ha nem a megfelelő témába írtam ki a kérdést, de babás szülők véleménye érdekel elsősorban.
Ugye az volt, hogy tavaly júniusban apuka a feje fölé dobálta a kisfiát, játszott vele, majd egyszercsak véletlenül elejtette, és eltört a combcsontja. Mára már teljesen gyógyult. A gyerek két hétre rá nevelőszülőkhöz került átmenetileg, majd apukát elítélték védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett nyolc napon túl gyógyuló súlyos testi sértés okozása miatt 3 évre!
Anyukáról nem szól a fáma.
Mit gondoltok erről, jogos, nem jogos? Miért?
Na, megkerestem a cikket. Nem azt írták, hogy 3 évet kapott, hanem hogy három évhet kaphat. Azaz annyi a max. Ebből lesz egy felfüggesztett.
A gyámhatóság pedig ha elvette a gyereket, akkor nem ezért, hanem mert a körülményeket aggasztónak találták. Volt nagyon közeli ismerőseimnél csonttöréses baleset, eszük ágában nem volt kiemelni a családból a gyereket, mert látták, hogy a gyerek amúgy biztonságban van, szülők normálisak, csak történt egy baleset. Nem kell ezzel a sztorival ijesztgetni egymást.
Nalunk pedig az utcaban egy apuka szankozott a gyerekeivel.
A kislany eltorte a labat. 3 eves. Semmi kovetkezmeny, marmint hasonlo, mint az emlitett. Baleset tortent.
Apa engem is dobált, én élveztem... mindegy.
Nem reális, bár tény, hogy veszélyeztette a gyereket, hogy dobálta, vagy ha dobálja, akkor tegye ágyon, ahol ha elejti sem lesz baja a babábak.
Egyébként egy csomó iszákos, meg idegbeteg anya-apa szabadlábon van, szóval...
Igazatok van, nem kapott, hanem kaphat. (bár az alsó határ talán korlátlanul enyhíthető, akkor is lennie kell valaminek még a háttérben szerintem is, ami miatt egyáltalán bíróságra jutott az ügy.)
Olyan, mintha egyedül nevelte volna, minden cikkben ezt sugallják. Persze a pontos részleteket sehol sem közlik.
Tudom, hogy nem rám tartozik, de valahogy mégsem hagy nyugodni az ügy.
Köszönöm a véleményeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!