Hogy kéne megfogalmazni?
Szia! Nálunk is nagy buli volt a keresztelő. Saját magam készítettem a meghívókat a kisfiam kézlenyomatával,és a következő szöveggel.
Az Úr 2001 esztendejének 8.havának x napján a szent keresztség útjára lépek, légy velem ezen a napon és osztozz az én és családom örömében. Tudom, hogy nem jössz üres kézzel mert szeretsz engem de arra kérlek, hogy ne hozz nekem játékot , ajándékot, hanem amit arra szánnál legyen az jó magyar forint vagy játékpénz , tedd egy borítékba és add oda a szüleimnek mert ők tudni fogják, hogy mire fáj az én még ki nem nőtt fogam:)ha pedig ez neked bántó vagy sértő akkor egye fene hozz egy kisautót és simizd meg a fejem és én hálám jelélül amiért osztozol velem és családommal ezen jeles napunkban hatalmas lakomával várunk téged és kedves családodat!
Kb ilyesmi volt már nem emlékszem pontosan, de bejött, nem a pénz a lényeg de mi sem akartuk ,hogy olyan dolgot kapjon ami felesleges vagy már van belőle..nyitottunk egy takarékbetét könyvet és betettük a kapott pénzt ez volt az induló tőkéje és azóta ha szüli vagy névnapja van, mindig teszünk be egy kicsit hagy gyüljön:)
Írd ezt:
Szerencsére mindenünk megvan, csak a pánztárcánk üres...
Szerintem elég durva pénzt kérni keresztelőre...
Gondold át ezt szerintem, hogy valójában mi is a keresztség , miért történik stb, nem tudom hogy férhet ez a pénzadás bele a hitbe és a vallásba.
Ha neked a keresztelő csak egy családi ünnepség, akkor kérj pénzt! Azt hitten vallási okai vannak egy keresztelőnek vagy legalábbis ez a fő ok.
Azt értem, hogy a karácsony, a húsvét lényege inkább a család és a szeretet, kevésbé a keresztény hit, de a keresztelő azért szerintem egészen más.
Az esküvő megint más, a házasság nem csak vallási dolog, legtöbb embernek nem is a templomban történik, de a keresztelőnek mi köze ehhez?
Én elsűllyednék szégyenemben a templomban, amikor eszembe jutna, hogy ezért pénz kapok, de nem vagyunk egyformák, csináld úgy, ahogy nektek jó.
(Egyébként ha van egy kis esze a rokonságnak, akkor egy kislánynál aztán igazán megoldható, hogy ne pénzt adjanak, hanem valami olyan értelmes, pénzben időt álló dolgot, ami nem egy 20. body vagy játék, pl aranyfülbevaló vagy ilyesmi)
Születésekor már kapoot fülbevalót, az van a fülében, sőt nyakláncot is medállal. NE gyűjtögessem már az aranyat...
Utána olyan ebéd lesz, mint az esküvőkön, tehát nem arról van szó, hogy a templomból kijövök és összegyűjtöm a borítékokat és mindenki megy haza. Hanem egy igen elegáns étteremben ünnepelünk tovább... Szerinted kedves utolsó így is rosszul gondolkodom? tényleg várom a válaszod, mert érdekel!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!