Mi egy alap kezdő csomag csomag gy kis babánál?
Már válaszoltam, babám!
És válasz a második kommentem is.
A "kezdő cucc" nulla, nuku, semmiség ahhoz képest, amibe egy gyerek felnevelése kerül.
Lehet rajta szörnyülködni, az a tényen nem változtat.
Nekünk a pelenkázó volt felesleges.
Nincs pelenkakukánk sem,számomra gusztustalan lenne a szobába tartani a pisis kakis pelusokat.
Vízhőmérőt vettünk,bontatlanul van a szekrényben,mert a baba számára megfelelő hőmérséklet kell, azt meg csak kitapasztalva lehet.Kis kád nélkül is meg lehet lenni,csak a nagy kádba több víz kell.
Bimbóvédőt vettünk, az is bontatlan,nem sebes,nem fájdalmas a mellem,viszont kb.a 30.hét óta kenem lansinoh krémmel.
Cumink van, de csak a babakocsiba cumizik, itthon nem kell neki.
Ruhákat egy csomót kaptunk,örököltünk,börzén vettem.
Kiságyat kaptunk kölcsön.
Hordozóra nincs szükségünk(bár van,itthon üldögél benne néha).
Sterilizátort mikrósat 3-at kaptunk(ugyan olyan aventes),egyiket sem tudom használni mert nem fér be a mikróba.Megvagyunk nélküle.
Ami nekem nagyon jó lenne ,az egy hatékony orrszívó,ami nem hangos(nosiboot mondják,30-40ezer).Porszívós van, az hatékony de panelban lakunk.Most hirtelen ennyi jutott eszembe.
Elnézést akkor, azt hittem csak kötekedni jöttél.
Persze, tudom, hogy a Java az után jön, hisz hétről -hétre nő, új ruhákat venni... De az illető a kezdő ,alap amolyan,, kötelező,, dolgokra értette ezt az árat.
Néhány textilpelenka (vagy sok, de azért már nem jellemző, hogy valaki azt használná a popsira) - pl. büfizéshez, de ehhez új tiszta konyharuha is megteszi akár, lényeg, hogy másra ne legyen használva.
Fürdőlepedő, amit szintén csak a baba használ.
Egy-egy ruhaméretből a kicsikből túl sokat nem érdemes beszerezni, mert hamar kinövik: pár darab body, rugik.
Fürdetéshez gyógyszertári fürdető(ung.infantum hydrophilicum), régen gyógyszertári, most már naturlandos popsikenőcs (ung.infantum FoNo VII) + Neogranormon, de az nem feltétlenül kell a kezdő csomagba.
Lázmérő, lázcsillapító kúp (ha még van a Germicid C, szerintem az a legjobb).
Köldökápoláshoz: gyógyszertárból alkohol, hintőpor, gézlap
Koszmóra: gyógyszertárból paraffinolaj (de ez ráér akkor, ha tényleg szükség van rá, nm minden baba lesz koszmós)
Szerintem kiságy vagy bölcső legalább legyen, én jónak tartom, ha a babának első perctől van saját "kuckója". De ebből sem kel kacsalábon forgó, akár használtat is lehet venni, de fontos bele a jó matrac: ne süppedjen bele, de ne is legyen kőkemény - kókuszmatrac tökéletes erre a célra és elég strapabíró is (nálunk is csak a legkisebbnél volt ilyen, a két nagyobbnak szivacs volt, de azt is túlélték).
Fürdetéshez a kiskád szerintem kényelmesebb és biztonságosabb mint a nagy vagy a mosdó, vannak tök egyszerű műanyag kis kádak, a mosógép tetején tökéletesen jól lehet tárolni és használni is akár.
A fentiek szerintem nem nélkülözhetőek, néhány egyéni igény persze változtathat rajta.
Ami jó ha van: cumisüveg, cumi (1 db tarcsinak, hátha kelleni fog), melltartóbetét tejszivárgás ellen, pelenkázó (csupán kényelmi szempontokat figyelembe véve, de elég egy pelenkázólap is, amit rá lehet tenni a kiságyra, nekünk olyan volt), babakocsi, hordozó (ha van autó), kiságyra rácsvédő, szoptatós párna (nagyobb súlyú babánál sokkal könnyebb tartani szoptatás közben).
Ezen kívül pedig megint csak az egyéni igények: valamilyen játék (lényeg, hogy ne legyen szőrös és ne lehessen szétrágni, lerágni róla apróbb darabokat).
Fölösleges az, amit Te annak ítélsz.
3 gyereket neveltem fel, kb. a fenti kezdővel + az egyéb jó, ha van kategóriás dolgokkal. Sok ruhát kaptam ajándékba, volt bőven öröklött is (egy csomót nem is hordtak), kiságyat is a másodiknál használtan vettük, és azt használta a kicsi is, csak átfestettük. Babakocsik újak voltak, de nem luxuskategóriásak. Akkor is voltak már 50-100 ezresek, de nekem teljesen jó volt a 15-20 ezres is.
Szerintem:
Babaágy
Babakocsi
Babakád+állvány
Vízhőmérő
Cumisüveg + sterilizáló (de igazából ki is főzheted, ez már tényleg csak mellékes, hogy van-e)
Mellszívó
Mellbimbóvédő
Légzésfigyelő
15 textilpelus
Bodyk
Kis sapka, kis kesztyű
Alkohol + vatta
Lázmérő
Fürdető (gyógyszertári)
Pelenka
Pelenkakuka
Törlőkendő
Sudocrem
Pluszok:
Bútorok
Cumi (én csak akkor, ha nagyon muszáj...)
Felesleges:
Nálam a zenélős, forgós, plüss játékok ilyenek, baldachin, társai.
De igazából ez se feltétlen felesleges, mert ahogy az egyik válaszoló is írta, neki fontos, hogy legyen szép szoba, szoptatós fotel, stb. Mi ezzel a gond? Nem az a lényeg, hogy anya és baba jól érezze magát?
Kérj a védőnőtől egy listát, ami MINDENKÉPP kell, a többit pedig az alapján válaszd ki, hogy neked és a férjednek kell-e. Ha az egy ezredik plüss, akkor legyen az :)
mostanában divat szidni a j&j-t nem igen értem az okát, na mindegy.
én olyan 200e.re saccolnék egy normális kezdőcsomagot, amiben nem minden új, használtan is igen jó dolgokat ki lehet fogni. Ebben a vizsgálatok, szülés nincs benne.
Ami kell SZERINTEM
szekrény, komód
szék, fotel, valami, amin tudsz szoptatni
bimbóvédő krém, szoptatós tea
cumik, cumisüveg (ha nem menne a szoptatás, 1et érdemes előre is megvenni akár)
babaágy+pelenkázó, matrac, lepedő, kis forgó az ágyra (én jónak tartom)
babakocsi, ami kompatibilis az autós hordozóval
légzésfigyelő
textilpelus 10 minimum
pelenka, popsitörlő, olaj, popsikrém
kiskád, fürdető, törülköző 2-3db
ruhák: 5-6 rugi (én ebben altattam csak); rövid-hosszúujjú body 12-15, talpas naci 5-6, harisnya 2-3, naci, kardigán, pulcsi, póló, overál, kiszoknik, hálózsák... ez igazából attól is függ, mikor születik.
Egy komplett babaruhatárat össze lehet szedni 10-15e ft-ból egy kilós hádában, és biztos nem olyan lesz a szomszéd kisgyereken is.
Ruhák,pelenka,lazmero,furdeto,popsikrem,alkohol+vatta a koldok apolashoz..enelkul nem tudsz gondoskodni róla,minden egyéb mar egyeni igeny/lehetőség..
Egyeni,hogy adsz neki cumit vagy nem,hordozoba teszed vagy kocsiba,veled alszik vagy saját ágyban..
Nyilvan épeszű ember nem a fent emlitett minimumra törekszik,de ha van anyatej,ezen kívül a gyereknek nincs szuksege masra a "jól lethez" ..
Hogy mi hasztalan,azt elore nem tudhatod..ami az egyik embernek nelkulozhetetlen,a masiknak tok felesleges..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!