Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2 hónapos babátoknak mit...

2 hónapos babátoknak mit adtok inni? Tápszer mellé. Mikortól érdemes több folyadékot adni?

Figyelt kérdés

Első babás vagyok. Ezért kérlek ne bántsatok - nem vagyok tapasztalt.

Eleinte azt a tanácsot kaptam, hogy a tápszer mellé nem feltétlenül kell vizet vagy más folyadékot adni, főleg ha van elég pisis pelus és jó a széklet is.

Fiamnak sok pisis pelusa van és napi 1x kakil is. Amúgy a bőre is szép, a szája nem cserepes, stb. Mégis többen meglepődtek, hogy nem nagyon iszik a tápszer mellett. Van hogy adunk neki vizet, de csak kortyonként adjuk, mert eltorzul az arca és öklendezik is ha egyszerre többet nyel.

Mit javasoltok, ti hogy csináljátok? Mivel nem jelez hogy szomjas, csak adjak neki két evés között?

2017. febr. 27. 15:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
52%

Én vízzel kínáltam. Ha kellett ivott, ha nem akkor nem. Volt, hogy nyűgösködött, gondoltam már éhes, de tápszer nem kellett neki, csak víz. Szerintem ha néha azért megkínálod abból baj nem lehet, aztán úgyis látod idővel hogy mennyit kér.

Nekem az első héten amikor kijött a gyerekorvos akkor azt mondta ha csak tápszert kap akkor kínáljam vízzel is.

Sokszor olvasom, hogy a babák nem fogadják el a vizet hozzátáplálás elején, ilyenkor örülök hogy én adtam neki már korábban. Hét hónaposan már szépen ivott egyedül amikor megszomjazott, most 9 hónapos és éjjel is ha megszomjazik akkor tudja hol az üvege, iszik aztán visszaalszik.

Mondjuk...teát nem hajlandó inni... :-D

Lényeg, hogy bízz magadban és az ösztöneidben, és figyelj a baba jelzéseire.

2017. febr. 27. 16:12
 2/11 anonim ***** válasza:
27%
En azt a tanacsot kaptam(kulfold) , hogy hozzataplalasig csak tapszert kapjon. Szinten 2 honapos Baba anyukaja.
2017. febr. 27. 16:17
 3/11 anonim ***** válasza:
42%

Nekem is első baba. 3 hónapos. Viszont csak anyatejet eszik, de a háziorvos mondta, hogy ha melegebb az idő nyugodtan kínáljam vízzel, vagy édeskömény-kamilla teával.

Mivel a te babád tápszeres ezért KELL is kínálni vagy teával (cukor nélkül) vagy vízzel. Próbálkozni kell, kínálgatni legalább 2 evés között. Ha pár kortyot iszik akkor annyit. Ha nem igényli akkor ne erőltesd, kínáld vele később.

Barátnőm kisfia szintén tápszeres, 4 hónapos, és megvoltak győződe, hogy tápszer mellé nem kell folyadék. Kiszáradt, és kórházba került.

2017. febr. 27. 17:05
 4/11 A kérdező kommentje:

Ó szegényem! Remélem most már rendbe jött a kis szervezete :(

Köszönöm a válaszokat!

2017. febr. 27. 17:16
 5/11 anonim ***** válasza:
49%

3, max. ha a 40 fokos nyárban nem adtak plusz vizet, akkor hihető. Egyébként alap nélküli pánikkeltés.

Ha a tápszerből megissza az adagját és nem keverik sűrűbbre, mint kéne, akkor NEM kell plusz folyadék a hozzátáplálásig. Nem fog kiszáradni.

2017. febr. 27. 17:21
 6/11 anonim ***** válasza:
29%

Több féle válasz érkezett, mégis le van pontozva mindenki, pedig szerintem egyik válaszoló gyermekének se lett baja.

Aki mindenkit lepontoz, kérlek fejtsd ki a véleményed, hogyan neveljük tökéletesen a gyermekünket. Taníts mester,kérlek.

2017. febr. 27. 18:20
 7/11 A kérdező kommentje:

Sajnálom a lepontozásokat. Mivel a kiírás arra vonatkozott, hogy ki hogy csinálja - így úgy gondolom nincs jó vagy rossz hozzászólás..

Én mindenkinek köszönöm a hozzászólást. Örülök, hogy van ilyen-olyan is.

Mindenhol ott az igazság, mert igen, mindenkinek felnőtt a gyermeke (vagy még most is fejlődik).

2017. febr. 27. 21:25
 8/11 anonim ***** válasza:
49%

Nem, erre igenis van egzakt válasz.

A tápszer néhány gramm por vízben feloldva, így ugyanannyira nem csak "étel" hanem szomjoltó folyadék, mint az anyatej.

Csak akkor kell mellé vízzel kínálnod, mint ahogy anyatej mellett tennéd.

Azaz a hozzátáplálás előtt csak extrém melegben vagy betegség idején.

A kórházakban is ez az irányelv.

Ha egy 2 hónapost te feleslegesen teáztatsz vagy vízzel kínálsz, akkor a tápláléktól veszed el a helyet a pocakjában és nem kiszáradás, hanem alultápláltság miatt kerülhettek kórházba.

2017. febr. 28. 07:32
 9/11 anonim ***** válasza:
62%
Kisfiam 3350 grammal született, fél évesen ( hozzátáplálás megkezdése előtt) több mint 9 kg volt, úgy hogy anyatejet is kapott 4 hónapig, a tápszer nem volt több soha napi szinten mint a dobozon leírt és mellé ivott vizet is ( emlékszem fél éves volt amikor még mondtam is a védőnőnek, hogy egy üvegnyit, 2-2,5 decit megiszik egy nap). Értelemszerűen nem étkezés előtt kell megitatni nagy mennyiségű vízzel táplálék helyett.
2017. febr. 28. 08:54
 10/11 anonim ***** válasza:
46%

Szia!

Nekünk a védőnő azt mondta, hogy gond lehet abból, ha nem kap folyadékot, de csak ha nincs rendes arányban elkészítve a tápszer. Ha jó víz-táp arány van, akkor nem kell feltétlenül mellé. Én 2 hónapos korától adok neki babateát is (ez 50% kamilla, 50% édeskömény), mert nehezen kakil és pukizott, de így rendben van. Ma már (4 hónapos) igényli is a teát, sokszor azért sír, mert nem éhes, hanem csak szomjas. Szerintem egy kis vizet vagy teát megpróbálhatsz neki adni, max nem fogja kérni. Meg mi még azt a tanácsot kaptuk, hogy etetés előtt és után fél órával ne adjunk neki, mert akkor nem tud a kellő mennyiséget enni, mert teával lesz tele a gyomra.

De amúgy nézd meg, ha nem szomjas, akkor ne hallgass másra, első babánál lehet vannak kételyeid, de te vagy az anyukája, te tudod, mi kell neki és hiába ad valaki tanácsot, aki már sok gyereket felnevelt, minden gyerek más és más igényeik is vannak.

2017. febr. 28. 11:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!