Kétnyelvű baba? Mikortol lehet beszélni a babával /babához két nyelven is?
Figyelt kérdés
A férjem más nyelven beszél mint én. Én tudok az övé viszont ő nem igazán az enyémen. A babával eddig inkább a férjem nyelvén beszéltem. Ha magyarul is elkezdek beszélni hozzá nem fogja megzavarni? Pl később fog beszelni? Nagyon szeretném, ha magyarul is tudna már a kezdetektol.2017. febr. 27. 07:06
11/12 anonim válasza:
NEM!
Te CSAK az ananyelveden beszélj vele, és ő is az övén Miért? Mert egy tanult nyelvet nem úgy beszélsz - kiejtés, félrefordítások, helytelen ez-az, akcentus -, mint a sajátodat.
Családban holland-magyar lányok vannak. Anya csak hollandul, apa csak magyarul beszél hozzájuk, bár mindketten tudnak egymás nyelvén, de nem anyanyelvi hangzással, hanem ahogy te egy idegen nyelvet beszélsz.
12/12 anonim válasza:
Ja, igen, az idősebb lány mr 1 évesen karattyolt. Anyjával hollandul - meg zömmel nekem is... bébiszitteltem :) -, apjával magyarul.
Kétévesen már pontosan tudta, hogy kihez hogyan szóljon, és egy mondaton belül is tökéletesen váltogatta a két nyelvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!