Begyulladt lábkörömmel mit tudnak kezdeni egy babánál?
Szia!
Kisfiamnak is volt begyulladva a körme, ő még akkor kicsi volt, 4 hós körüli.
Én nem vittem dokihoz. Paradicsomos dunszt kötést tettem rá, ami pár nap alatt helyrehozta. Rakhatsz rá paradicsom szeletet, dunsztkötéssel leszorítva. Vagy amit én csináltam még, hogy a babáknak való paradicsomlével itattam át steril vattát, és azt dunsztoltam.
Szóval ez csak a gyulladást viszi le pár nap alatt, magát a visszahajláshoz nem tudok hozzászólni.
Nem pici a cipője? Nem nyomja elől? mert ekkora korban az is okozhatja a gondot
Szia! Ami a gyulladást leviszi az a sós víz. Fél órát kell bene áztatni, nem tudom ezt hogyan tudod kivitelezni, de nagyon hatásos. Annyi sót kell tenni a vízbe, ami már nem oldódik fel. Ez kb. két deci vízhez egy jó maréknyi. Ebben kellen áztatni fél órát valahogy, majd ezt napokon kerersztül csinálni, és ki fogod tudni szabadítani a gyulladt részről a körmöt. Kiszívja a gennyet is, ha esetleg lenne.
Nekem már úgy nézett ki, hogy műteni kell, szinte nem bírtam lábra állni, és a sebész tanácsára ezt megpróbáltam. Teljesen rendbejött, csak ajánlani tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!