Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 10 hónapos babám nem alszik...

10 hónapos babám nem alszik eleget éjjel? Lehet ezért ilyen káosz az altatása?

Figyelt kérdés

Neki az alvási rituáléja pár hónapos kora óta ( le kellett szoktatni babakocsiról) hogy zene,pelus,cumi, és popsirázogatás.

Ezzel semmi gond viszont néha már őszinte leszek nagyon megterhelő a rázogatás, szó szerint leszakad a karom mikor hiába fáradt nem akar aludni és van hogy fél órán keresztül, tegnap éjjel több mint 1 órán keresztül (akkor mondjuk férjemmel váltva) rázogatni kell őt mert különben sír.

Problémám az hogy nem akar korábban aludni, ha elalszik 8-9 körül akkor 10kor felkel hogy elég volt és fent van hajnali 1-ig. Egyedül az a megoldás ha éjjel 11-12 körül rakom le akkor nem kel már fel, csak éjjel többször nyekereg amire csak rázogatással alszik vissza :-/

Így elég káosz a napirendünk..leírom:

Tehát éjfél fele alszik, éjjel és hajnalba eszik tápszert.

9-10 körül felkel, játszunk, aztán dél körül alvás 1 órát.

13-tól 15-ig ebéd,játék.

Aztán 15-16:00-ig alvás,uzsonna aztán utána megyünk sétálni.

18-19:00 körül megint alszik egy órát 8-ig utána fürdés és vacsi.

8-tól éjfélig meg fent van ugye,ilyenkor a legaktívabb egész nap.

Segítsetek, min tudnánk változtatni hogy mondjuk 10 körül le tudjam rakni aludni?

Gondoltam arra hogy az esti alvás felesleges, de délután 4-től este 10ig nem bírná ébren. Ha meg 8kor lerakom aludni ahogy kéne akkor meg felkel mindig kialudva, nem lehet vissza altatni.

Vagy hagyjam így ahogy van? Csak aggódok hogy kevés neki az éjjeli alvás, illetve hogy éjjel marha nehéz elaltatni :(

Főleg most szoktatom át kiságyba, jó ez még csak 3 napja, éjjel még nem próbálkozunk, de nappal már szépen elalszik benne, de jó lenne ha lassan éjjel is ott aludna , mert később még nehezebb lesz átszoktatni.

Köszönöm a segítséget!

2017. febr. 20. 11:55
 1/6 anonim ***** válasza:
Állítsd át napi két alvásra, nyilván sok neki a három. Az én 10 hónaposomnak nagyon más a napirendj, d nálunk is nagyon nehezn alszik el, pedig baromi álmos, mégis csak szenved.
2017. febr. 20. 12:03
 2/6 anonim ***** válasza:

Szerintem szép lassan (2-3 hét alatt) hozd korábbra a kelést és így az egész napi ritmust, majd ha 7 óra körül kel, akkor állítsd át 2 nappali alvásra.

A rázogatást nem lesz könnyű elhagyni, de a leteszed az ágyba, símogatod, ha sír kiveszed, megnyugtatod, visszateszed idővel be szokott válni.

Sok sikert!

2017. febr. 20. 14:34
 3/6 anonim ***** válasza:
Mennyit eszik? Ne etesd hajnalban es ejszaka! Inkabb napkozben tobbet. Nem tudom, az enyem 3 honapos kora ota atalussza az ejszakat. A razogatast anyukam tanacsara hagytam abba. Azt mondta h ha ahhoz szoktatom, akkor 10 evesen is razogathatom! Ugyhogy mar csak ulve ringatom.
2017. febr. 20. 14:53
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat!

Ès hogy hagytad abba a rázogatást? Ringatás alatt mit értesz? 11 kilós 75 cm nagyfiú, else férne az ölembe ringatni :D

2017. febr. 20. 14:59
 5/6 anonim ***** válasza:
Azert 11kilosan meg elfer az oledben szerintem:) en csak siman abbahagytam a setalva razogatast, attertem a ringatasra. Eleinte sirt de aztan megszokta, most mar razogatva nem tudna elaludni.
2017. febr. 20. 18:20
 6/6 anonim ***** válasza:
Én is azt tanácsolnám, hogy fokozatosan próbáld előbbre hozni az ébredést. A én kisfiam 10 hónaposan 7 körül kelt, és kb fél órát aludt reggel fél10-kor. Utána délben ebéd, és fél1-tól fél3-ig volt a napi "nagy" alvása. Utána fent tudott lenni simán 7-8-ig, és amikor már rendesen vacsorázott, elhagyta az esti szopit is. Viszont mi mindig fixen 7kor indítottuk a napot együtt Apával.
2017. febr. 20. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!