Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 8 hónapos babának adhatok már...

8 hónapos babának adhatok már a mi ételünkből? Pl. krumplifőzelék. Kenyeret mikortól ehet?

Figyelt kérdés
Nagyon sok ismerős ebben a korban már azt adta a babának amit ők ettek./töltöttkáposzta/
2008. okt. 10. 13:15
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Kenyeret már ehet, (elvileg gabonafélét már 6 hónapos korában ehet)de vigyázni kell, nehogy félrenyeljen egy nagyobb darabot. Én még egyik gyerkőcömnek sem adtam 8 hónapos korban olyan ételt, amit mi is ettünk. Nemcsak az alapanyagok miatt, hanem a fűszerezés miatt. Kb. 10-11 hónapos korban kezdtem el az együttfőzést, de azt is csak úgy, hogy pl. a húslevesből kivettem a zöldségeket, és azt turmixoltam össze.

Lehet, hogy egy kicsit túl óvatos voltam/vagyok, de úgy gondolom, hogy ez az időszak nem olyan hosszú, hogy ne lehessen külön főzni a babóknak.

Bár olyat is ismerek (rokon), hogy a gyerek még szopott (11 hónapos volt) de imádta a házikolbászt...

2008. okt. 10. 13:59
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ hogy csinálod magatoknak. Én a mi krumpli főzelékünket csak sózom, teszek bele babér levelet és habarom. Ne ebből már adtam neki 8 hónaposan, ezen kívül még a húslevesből a zöldséget, mást nem és ha tudtam, hogy ő is eszik belőle nem sóztam agyon, tehát mi sóztuk magunknak utólag megfelelőre. Kenyér héjat is adtam neki ilyenkor ill. kifli csücsköt.
2008. okt. 10. 14:24
 3/3 anonim ***** válasza:
31%
Kenyeret már kostoltattam vele,de csak 1-2 harapást (9 hó),de a mi kajánkból csak olyat adok,amiben nincs tej és liszt.Szoktam úgy csinálni "habart" leves,hogy csak tejfölt teszek bele.Ebből ehet,mert savanyíott tejkészítményt már kaphat.
2008. okt. 10. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!