Mik a 3 hós babák alvási szokásai? Ne hagyjam elaludni?
Eddig nagyjából 3 hós kisfiam 8-kor aludt el az utóbbi időben, tegnap és ma fél5-kor evett és 6-kor bealudt, de annyira, hogy nem kelt fel enni fél8-kor, hanem 8-kor evett és aludt volna tovább. De tegnap is ugyan ez volt és nem fürdettem meg, ma már muszáj volt így. Holnap ne hagyjam bealudni a fürdés előtti kaja után? Azaz igazság, hogy hajnalban viszont szeret fent lenni, talán ezért álmos már 6-kor délután?
Nem alussza még át az éjszakát, 3 óránként eszik. Lehet már ennyi idősen alakítani az alvási szokásaikat?
Húú, ez jó kérdés. az enyém is nagyon összevissza aludt fél éves koráig, és még utána is borzasztó volt az alvása. (éjjel is).
Most 17 hónapos, kb. egy hónapja van az, hogy "normálisan" alszik délután 2 órát, és éjjel csak egyszer ébred.. :))
Én nem csináltam semmit. De ha mondjuk le tudsz kötni az esti fürdés előtt pár órával egy 3 hónapost, akkor egy próbát esetleg megér.
A hajnali kelések olyan 7-8 hónaposan maradtak el, illetve nem elmaradtak, hanem csak tíz percig volt fent, amig kiitta a tápszerét az üvegből. :)
Később áttértünk a teára, tápszert már nem adtam neki 8 hónapos kora után éjszaka.
Próbáltam hogy vizet adok, vagy semmit, de ordítás lett a vége, így nem kísérleteztem tovább. Mindenki azzal riogatott, hogy majd 3 éves koráig szívunk emiatt.. Hát nem igy lett:)
16 hónapot betöltötte, mikor kezdtek olyanok lenni az éjszakáink (reggel 6 körül ébred, iszik tejet, és alszik 9-ig), amilyet álmodtam mindig is :))
Úgyhogy tarts ki, hamar elrepül ez az idő! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!