Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mik a 3 hós babák alvási...

Mik a 3 hós babák alvási szokásai? Ne hagyjam elaludni?

Figyelt kérdés

Eddig nagyjából 3 hós kisfiam 8-kor aludt el az utóbbi időben, tegnap és ma fél5-kor evett és 6-kor bealudt, de annyira, hogy nem kelt fel enni fél8-kor, hanem 8-kor evett és aludt volna tovább. De tegnap is ugyan ez volt és nem fürdettem meg, ma már muszáj volt így. Holnap ne hagyjam bealudni a fürdés előtti kaja után? Azaz igazság, hogy hajnalban viszont szeret fent lenni, talán ezért álmos már 6-kor délután?

Nem alussza még át az éjszakát, 3 óránként eszik. Lehet már ennyi idősen alakítani az alvási szokásaikat?

2010. máj. 7. 21:54
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
szerintem addig mig eljön a fürdés ideje foglald le.De én azt is csináltam hogy letettem aludni fürdé elött de csak fél órára utána felkeltettem és megfürdettem.nem aludt vissza rögtön hanem olyan fél tizig fent volt akkor letettem aludni és igy a hajnali ébredét megusztuk.reggel kelt legközelebb.
2010. máj. 7. 21:57
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Húú, ez jó kérdés. az enyém is nagyon összevissza aludt fél éves koráig, és még utána is borzasztó volt az alvása. (éjjel is).

Most 17 hónapos, kb. egy hónapja van az, hogy "normálisan" alszik délután 2 órát, és éjjel csak egyszer ébred.. :))

Én nem csináltam semmit. De ha mondjuk le tudsz kötni az esti fürdés előtt pár órával egy 3 hónapost, akkor egy próbát esetleg megér.

2010. máj. 7. 21:58
 3/9 A kérdező kommentje:
Nekem a 8-kor való elalvása jó volt. Csak a hajnali érenlétet viselem nehezen. Eszik 3 körül és utána kb.1 óra múlva fent van általában. Tászeres egyébként. Ma 3/4 5-kor keltünk, ez már jónak számít. Talán a hasikája is fájhat, elég sokat durrog ilyenkor, amikor kiveszem, akkor már nagyon nyüszmörög, a cumi sem használ, szoktam azt is dugdosni a szájába.
2010. máj. 7. 22:04
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
2. vagyok. Hát igen, ezek a hajnali ébrenlétek nálunk is megvoltak, eléggé ki is voltunk bukva. Volt, hogy 3 órát is fent volt, mondjuk kettőtől ötig.. :(( Ő is tápszeres volt 2 hónapos kora után.
2010. máj. 7. 22:07
 5/9 A kérdező kommentje:
Kedves 2.! Nálatok mikor múlt el a hajnali kelés? Most mekkora a babátok és hogy alszik?
2010. máj. 7. 22:15
 6/9 anonim ***** válasza:

A hajnali kelések olyan 7-8 hónaposan maradtak el, illetve nem elmaradtak, hanem csak tíz percig volt fent, amig kiitta a tápszerét az üvegből. :)

Később áttértünk a teára, tápszert már nem adtam neki 8 hónapos kora után éjszaka.

Próbáltam hogy vizet adok, vagy semmit, de ordítás lett a vége, így nem kísérleteztem tovább. Mindenki azzal riogatott, hogy majd 3 éves koráig szívunk emiatt.. Hát nem igy lett:)

16 hónapot betöltötte, mikor kezdtek olyanok lenni az éjszakáink (reggel 6 körül ébred, iszik tejet, és alszik 9-ig), amilyet álmodtam mindig is :))

Úgyhogy tarts ki, hamar elrepül ez az idő! :)

2010. máj. 7. 22:20
 7/9 anonim ***** válasza:
Szia! Kislányom is 3 hós lesz holnap. Pár napja kellett neki előre hozni a fürdetést, mert korábban fáradt, mint eddig.Kislányom alszik olyan 6-1/2 7-ig. Akkor eszik. utána játszik, nézelődik. Én a fürdetést a 8 órás szopi elé tenném. Illetve nálunk pontosan így van. 8-kor fürdetés, majd megint szopi és alvás. Nekünk ez így vált be. Nálunk hál istennek átalussza az éjszakát illetve egyszer kel 1/2 4-kor enni.
2010. máj. 7. 22:48
 8/9 anonim ***** válasza:
Én mindenképpen fürdetek este, nagyjából ugyanakkor, ha alszik, akkor is, nem hagyom ki. Készülődés közben felébred, élvezi a pancsit, utána vacsora és alszik hajnalig. 3 hónapos ő is. Eleinte későn fürdettem, hajnalban kelt. Aztán egyre többet aludt éjjel, így egyre korábban lehetett fürdetni. 8-kor fürdés, 5-kor kel. Igyekeztem különbséget tenni a nappal és az éjszaka között. Hetek óta nem ébred fel éjszaka.
2010. máj. 8. 00:09
 9/9 anonim ***** válasza:
szia.az én kislányom 10 hetes.már legalább 3 hete átalussza az éjszakát.ha fel is kell vmikor hajnalba akkor megkapja a cumit és alszik tovább.reggel 6 körül van az első evés és utana 3 óránként.az este peddig 6-kor eszik onnantól játék,éneklés kézben cipelés kb 364 8-ig akkor fürcsi ismét evés és alvás.próbáld lefoglalni addig.sok sikert.jó babaázást
2010. máj. 8. 08:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!