Hogy lehet kikerülni, hogy sokat sírjon a kisbaba egy nagyobb tesó mellett?
Gondolok itt arra, mikor pl a nagyobbat próbálom altatni. 3 éves, nem tud máshogy elaludni csak ha fogom a kezét és síri csönd van (este el tud, de nappal nem, sem mesére sem máshogy) ezért nem tudom őket egyszerre altatni. ÁLtalában a kicsit sikerül előbb, és nincs is gond, de van hogy a kicsi még nyüglődik, sír, és csak úgy tudom elaltatni a nagyot, hogy a kicsit beteszem a hitnába arra az 5-10 percre, és ha szerencsém van csukott ajtók mögött nem hallatszik be (nem sírás ez, hanem inkább olyan jajjogás) és akkor elalszik a nagy.
de pl sokszor van hogy etetném a kicsit, a nagyra rájön a féltékenység, dachiszti, hogy menjek vele, olyankor leteszem a kicsit még 5 percre, vigasztalom a nagyot, közbe sír a pici, és még sorolhatnám, értitek, ahol két ilyen pici gyerek van, tudja hogy bizony sokszor egyszerre sírnak, de az is előfordul hogy nem lehet ugrani a babához akkor se ha sír...a nagynál nagyon figyeltem rá hogy ne legyen sírva letéve, de a picinél sajnos előfordul...nektek mi a módszeretek erre? és egyáltalán mi ártalmasabb pl, ha sír ilyen altatásoknál mondjuk 5 percig, vagy ha ebben az 5 percben mondjuk baba TV-t néz, ami egyébként tabu nálam, de sokszor arra gondolok talán kevésbé lenne ártalmas mint hogy sírdogál.
Szerintem se 5 perc sírástól, se 5 perc baba TV-től nem lesz a világon semmi baja. És igen, a második gyerekek sorsa az, hogy időnként rövid időre sírva vannak hagyva, nyilván nem félórákra, nem fog ettől a lelkük összetörni. :)
Nem írod, mennyi idős, vagy hogy szoptatod-e, nálunk nagyon sokáig bejött, hogy amíg szopott a kicsi, addig fogtam a nagy kezét elalváskor. És nálunk is elég sok tévét nézett a nagy, szerintem ez nagyon nehezen kikerülhető.
Szerintem a sírva hagyás és a tévézés kérdése kicsit túl van dimenzionálva manapság. Nagyon nem vagyok például a sírni hagyós alvástréning híve, egyetértek azzal, hogy az nagyon rosszat tesz a babának, de ha nekem valaki azt mondja, hogy úgy nevelte fel a gyerekeit, hogy soha nem sírdogáltak 5 perceket időnként, akkor annak azt nem hiszem el.
Illetve nekünk még nagyon bejött a hordozókendő. A kicsi nagyon jól érezte magát benne, és közben tudtam két kézzel a naggyal foglalkozni.
21 hónap van a gyermekeim között, most lesz 4 éves a fiam, a lányom pedig 2 múlt.
Nekünk 3 dolog jött be:
1. A fiamat szintén altatni kellett, mellé kellett feküdnöm. Szval a kislányomat befektettem a babakocsiba, a kisfiam ágya mellé toltam, és egy lábbal ringattam, miközben a fiamat öleltem. Mindketten aludtak 10 percen belül.
2. A kislányom gyorsan szopizott, 5-10 perc alatt letudta. Addig a kisfiam mesét nézett.
3. Ha vmi miatt nem jött be a babakocsis altatás (mert mondjuk nem sokkal előtte séta közben bealudt a kislányom), a kislányom kapott egy pár perc babatévét, addig elaltattam a fiam.
Így viszonylag ritkán sírt a kislányom, persze, előfordult a legjobb szándékom mellett is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!