Mi történik a kisfiammal? Hogy kezeljem?
Kb. 1,5 hete kezdődött hogy szinte mindenért sír ha nem ugy történik, ahogy ő akarja.
Délután kb. 5 órát le se szakad rólam hiába próbálok vele játszani nem érdekli, csak nyávog. Ige volt délutáni alvás.
7 körül leteszem aludni 9-10 korul felkel és sehigy se tudom vissza altatni. Este ejfélig sirdogált, jàtszott de aludni abszolut nem akart.
Néha már azt hiszem hogy belőlem van elegge hogy erzi anya feszultebb. Mert ez igaz. Nincs segitsegem es a szuleim is messze laknak. Most fogunk haza utazni.
De akkor se értem miért változott igy meg ilyen rossz irányba.
Kikészülök a hisztiktől pedig még csak most lesz 9 hónapos. Ja és ölbe alszik el de ugy higy le se ülhetek vele mert akkor ordít.
Valami tanács???
Eloszor gyozodj meg rola, hogy nem vmi testi dolog van e a hatterben. Nalunk egyszer napokig nyugos volt, kiporszivoztuk az orrat es volt benne egy liter..pedig nem szipogott es evett rendesen.
Gyumolcslet probaltad mar amikor sir? Nekem attol is megnyugszik, lehet h azert sir mert szomjas.
Persze az is siman lehet, hogy o a fogzast eli meg ilyen nehezen.
Cumi tipust is valthatsz, lehet h egy mas meretu v formaju megnyugtatja.
Igen, probald ki, hogy sirni hagyod. Baja meg senkinek nem lett belole. Nekem ezt a szuleim es nagyszuleim mondtak.
Igen, ahogy elottem is irtak, rad van szuksege. Mert neki fogalma nincs semmirol, ezert ha szabalyokat alakitasz, azzal csak biztos pontokat jelolsz ki neki az eleteben. Neki az kell, hogy te pontosan kijelold neki, hogy mit szabad es mit nem. Nem egy jatszopajtasra van szuksege,hanem egy hatarozott felnottre (aki persze sokat jatszik vele, de ettol meg o iranyit), ettol fogja biztonsagban erezni magat.
Hagyd mar ezt a sirni hagyast, utolso. Hatalmas otlet.
Ne hallgass ra!
Mert? Inkabb kenyeztessem el? Koszi, nem. Az en neha sirni hagyott gyerekem egyaltalan nem hisztis kis akarnok. A kerdezoe meg igen. Persze mindenki ugy rontja el a gyereket, ahogy akarja..en sem osztok mar nevelesi tanacsokat, sokszor megfogadtam.
De az biztos, hogy ha az internetbe melyedsz, a szorongas, felelem, depresszio 3500 fajtajat diagnosztizaljak csecsemokre, bolcsisekre, ovisokra, iskolasokra egyarant. Miert kene ugy kezelni a gyereket, mint aki "szorong" azaz lelkibeteg? En azt mondom, ismerkedik a vilaggal. Igen, van amire nevetve racsodalkozik, van, amitol kicsit fel, csakugy, mint a felnottek egy-egy uj elethelyzetben. Ettol meg nem jo ut a "jaj, 8 es fel honapos koratol a 10. honap ejfelig szeparaciosan szorong, ugyhogy inkabb nem is nevelem addig".
Az ok nelkuli hisztirol, ugyanugy, mint az egesz napos rajtad logasrol, le kell szoktatni. Alapbol 24bol 24 orat is eljatszana veled, egy gyerek sose mondana, hogy "elég". Te azert vagy ott, hogy megtanitsd neki ezt a fogalmat es kialakitsd a napirendjet, a szabad es nem szabad dolgokat. Reszemrol ennyi...
Na azért nem kell egymásnak ugrani.
A másik hogy a kisfiamra túlzás azt mondani hogy "hisztis akarnok" 1,5 hét után még meg lehet fogni. Nem fogom hagyni ordítani de nem is fogom azonnal felkapni. Tény van hiszti nem is kicsi,de kérlek hogy ne kategorizáljuk be. Nem évek óta tart.
Ráadásul még pici. Nincs tisztába sok mindennel és ahogy irtátok is próbálkozik. A szeparációs szorongás eszembe se jutott. Ja a foga tuti jön ugy hogy az is lehet.
Nagyon nehéz kezelni főleg mivel egyedül vagyok vele.
Kérlek hogy essetek egymásnak nem kell bántani a másikat hiszen mindenkinek más vállt be és más emberek vagyunk. A világ igy is olyan gonosz legalább itt ne bántsuk egymást és essünk egymásnak.
Te kertel tanacsot kezelhetetlen (vagy annak tuno) gyerekre.
A "hagyom sirni" nalunk igy nezett ki:
Lerakom a jarokaba, nem akarja, elkezd sirni. En nyugodtan beszelek hozza, elmondom, hogy ne sirjon, hanem jatszon szepen. O egyre jobban sir, vorosodik. Latja h nem veszem fel ezert mindent bevet. En nyugodtan beszelek hozza. Odaadom a cumit, kicsit abbahagyja a sirast. Nagyon megdicserem. Elmondom, hogy segitsen nekem, kicsit takaritanom kell es foznom, mire apa hazajon. Van, hogy adddig sir, amig elfarad, es elbobiskol. Van, hogy szepen eljatszik. Mindenesetre csak akkor veszem ki, ha mar nem sir.
Ezt eljatszottuk par napig, hetig. Mar el tud jatszani magaban kb 15 percet, illetve mar nwm akarja, hogy felvegyem, eleg, ha hallja a hangomat. Szoval eljutottunk oda, hogy ha lerakom a jarokaba, nem hisztizik. Akkor rakom le, amikor en akarom. Ettol fuggetlenul persze nincs ott sokat. A kocsis hordozoban ul amikor fozok, igy "segit" nekem. Mutatom neki a zoldsegeket, elmeselem, h mit fozok. Erdeklodve figyeli. A jatszoszonyegen egy orat is elvan, de olyankor is ott vagyok mellette.
En ezt ertettem a sirni hagyas alatt, nem azt, hogy berakom a jarokaba, elmegyek fodraszhoz amig sir es visszajovok este.
Nem is a sirasra mondanam, hogy hagyni kell, mert nyilvan ha azert sir mert pisis, ehes, kenyelmetlenul fekszik, akkor felvestem. Hanem az ok nelkuli, kovetelozo hisztit kell hagyni, rahagyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!