Mi a véleményetek a Tündér névről kislánynak?
" Típusosan az a tolakodó név, amit a szülő azért ad, mert neki a legdrágább kincse a gyermeke. (Lásd még: Ajándék, Virágszál, Manó és hasonlók.)"
Gondolom a Dóra, Dorottya, Dorina, Máté nem tolakodó név neked. Az Ajándék is ugyanezt jelenti, csak magyarul van. Virágszál név nincs. Virág van. Azzal sincs semmi baj. Az Erika, Zsuzsanna, Róza, Flóra is virágnév.
Nem ártana a magyaroknak is foglalkozni kicsit a nevek jelentésével.
Kislánynak szép meg cuki meg minden, de gondolj már arra is, hogy egyszer felnőtt nő lesz belőle!
Ez a név több szempontból is vállalhatatlan felnőttként, kezdve azzal, hogy első hallásra kb. senki nem fogja komolyan venni, mint embert (ami szakmától függően igen nagy probléma lehet, adott esetben többszörösen kell majd megdolgoznia az érvényesülésért, mint valakinek, akivel nem csesztek ki a szülei), egészen odaáig, hogy szerencsétlen millió szánalmas tündérkém-poént fog végighallgatni minden második flörtölni próbáló pasitól, akivel találkozik...
Értem én, hogy neked ő lesz a világ közepe, életed értelme, satöbbi, de leendő szülőként láss már tovább a saját hormontúltengéses orrodnál, és gondolj bele, hogy a "babaság" meg a "cuki kislányság" a legrövidebb szakaszok lesznek az életében, és te mégis eszerint határozod meg őt...
Nah, bocsi, csak az ilyesmi tényleg fel tud húzni.
A Tünde áthidaló megoldásként szerintem jó ötlet.
Röhejes...
Képzelj el egy 40 éves Tündér nevű nőt:D
#11 az lehet,hogy például a Máté jelentése Isten ajándéka,de nem ebben az értelemben használjuk.Ha valakire azt akarom mondani,hogy ő Isten ajándéka,akkor nem azt mondom rá,hogy ő egy máté.Ellenben az ajándék egy ma is használatos szó,és nem kéne névnek használni.Az Eperkének sem kéne létezési jogot adni.
Ugyanígy a Tündér,el tudod képzelni,ahogy felnőttként egy tárgyaláson ilyen névvel mutatkozik be? "Jó napot,Mezei Tündér vagyok."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!