Hogy tudnám leszoktatni majdnem 10 hós babámat az éjszakai evésről?
Fokozatosan csokkentsd a mennyiseget, ne egyik naprol a masikra vond meg tole.
Lehet, hogy szuksege van még rá, mint az anyatejes babanak a cicire.
1,5 eves kislanyom is jobban visszaalszik, ha tapszert adok neki, persze en is inkabb a teat preferalom ejjel a tapszer helyett.0
szia!
a cicis babák általában nem azért ébrednek fel éjszakánként, pláne ennyi idősen, mert éhesek, hanem, mert oda szeretnének bújni anyához! A legtöbb esetben ott rontják el, h egyből cicire teszik a gyereket éjszaka, és egy idő után már csak megszokásból is felfog kelni! Ilyenkor nem anyának, hanem apának kell menni megnyugtatni a picit, mert ha anya megy, annak biztos szoptatás lesz a vége, mivel a baba azzal köti össze az anyát, ill. érzi rajta a tejnek a szagát! Szóval az éjszakai felkelésről minél hamarabb le kell szoktatni a babákat, még a ciciseket is, mert mindenkinek a nyugodott, megszakításoktól mentes alvás a legfontosabb!
Nálatok kérdező, azzal lehet a probléma, h tényleg éhes a baba, ezért kel fel éjszaka! Vacsorára probálja neki tejpépeket adni, rengeteg féle van! Van kifejezetten jó éjszakát verzió is belőlük, ami tovább kelti a jóllakottság érzetet! Én probálnám kitolni az esti esetést! Pl. kapjon vacsira tejpépet, fürdés után, alvás előtt tápszert! ennek ki kell tartani mondjuk reggel 5ig, akkor adnék neki tápszert ismét!
A legfontosabb, h ne a tápszerrel kezd, mert elteliti a pocakját, és nem érzi tőle az éhséget, viszonylag hamar kiürül (az anyatejnél lassabban), ezért ébred éjszaka! Egyetek tartalmasat vacsira, utána mehet egy kis tápszer!
Hányszor alszik napközben?Egyszer vagy kétszer?
Az enyém ilyen korban csak egyszer aludt ebéd után (ami olyan 11, fél 12 körül volt), én akkor adtam neki főzeléket, és felkelés után megint főzit kapott, így mi is kétszer adtunk neki!
A tápszerrel napközben is vigyázni kell, mert nagyon elteliti a gyomrot, és elveszi az étvágyát a rendes kajáktól!
Én így csinálnám
fél6-6: tápszer
itt szerintem nagy a szünet, én alvás előtt 9 körül adnám a gyümit, kekszet, joghurtot
Szintén alvás előtt olyan 12 kor ebédre főzelék
Felkelés után ismét főzelék, ha elsőből szépen evett, akkor itt lehet gyümi, keksz, joghurt! Most van olyan 3 óra kb.
6-7 felé valami jó éjszakát tejpép, fürés után, alvás előtt tápszer!
Illetve a napközbeni tápszert mindig étkezés után adnám!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!