Így együtt nem tetszik. Szappanopera szereplő nevének jó lenne. Külön-külön viszont szép. A Rozália ezerszer különb név, mint amiket manapság adnak a kismamák. Sokról nem tudom eldönteni, hogy nevessek vagy hányjak. A Mária pedig sok országban ma is divatos. Ez szempont, mivel Magyarországon már nincs jövő. Egyébként sem értem mi alapján divatos egy név itt. Az Annát is adták már az Árpád-korban is. A Hanna pedig bibliai név, sok másikkal egyetemben. Tehát az sem mai, modern név. Máté, Bence sem.
2017. jan. 26. 08:06
12/23 anonim válasza:
Szerintem szép együtt. Nekem tetszenek az ilyen típusú nevek.
Nálam nagy kedvenc a Róza, szívesen nevezném így a kislányomat, még a férjemnek is tetszik, viszont a vezetéknevünk R betűre végződik. Gondoltunk rá, hogy esetleg Ida Róza lenne a név, de az meg hangzásra kicsit szappanoperás.
2017. jan. 26. 08:33
13/23 anonim válasza:
Nekem a Mária és a Róza vagy Rózsa tetszik. Szerintem az újhullámos ős- és újmagyar illetve nemzetközi nevek mellett lassan újra divatba jönnek a mai nagyik és dédik főleg latinból honosodott nevei, pont mert lassan ezek lesznek különlegesek. De csak így szólítanád, hogy "Mária Rozália"? Nem túl életszerű elgondolás, és kicsit szappanoperás lenne pl. majd a kismotor után futva. Meg jó eséllyel a környezete is csak az első nevét és azt is becézve fogja használni, tehát Mari, Marcsi, Marica, Mici, Mimi, Ria... verziókkal is érdemes készülni, ha ezt választod.
2017. jan. 26. 08:42
14/23 anonim válasza:
Az az érdekes, ha valaki kiír egy ugyanilyen kérdést csak modern, külföldi hangzású névvel, akkor minden válaszoló lehurrogja hogy minek ilyen divatnév, vannak normális nevek is. Most a kérdező olyan nevekről kért véleményt, amik ugyan külföldi eredetűek, de többszáz éve létező, ismert és használt nevek Magyarországon. Most akkor ez sem jó???
A Mária nevet én nem adnám, mert a mamámat is úgy hívták és vele nem voltunk jóban. A Rozália amúgy nem rossz név, de nekem nem tetszik. Ettől függetlenül nyugodtan nevezheted így. Nem biztos hogy csúfolni fogják, de HA fogják, akkor sem biztos hogy a neve miatt.
2017. jan. 26. 08:43
15/23 anonim válasza:
Semmit,jó nevek.
2017. jan. 26. 10:33
16/23 anonim válasza:
Külön is tetszik mindkét név és szerintem együtt is jó. Ne befolyásoljon másom véleménye a névválasztásban, mindenkinek más tetszik.
2017. jan. 26. 11:22
17/23 anonim válasza:
Az egyik nagymamám Mária, a másik pedig Rozália. Passzol a korukhoz a nevük.
Ha így egyben tetszik neked ez a két név, akkor majd szólítsd is így! Viszont akkor a vezetéknévvel együtt, mindig a teljes nevét mondd, mert a szappanoperákban is így hívják egymást, teljes néven.
Egyébként van ám haszna ennek a 2 névnek! Én például Tímea vagyok és ha öreg leszek, akkor hülyén fog hangozni, hogy "Timi néni", de a te lányod lehet majd klasszikus Mari néni, vagy Rozi néni... Ezekkel a nevekkel jól hangzik a "néni".
2017. jan. 26. 13:14
18/23 anonim válasza:
Vegre nem Hanna meg Zoe! Nagyon szep!
2017. jan. 26. 13:38
19/23 anonim válasza:
Szerintem így együtt szépen hangzik
2017. jan. 26. 17:48
20/23 anonim válasza:
Nagyon szép.
Végre a normális hangzású, egész életen keresztül viselhető név!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!