Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem kell neki az anyatej...

Miért nem kell neki az anyatejen kívül más étel?

Figyelt kérdés
Lassan 7 hónapos, naponta 5-ször szopizik, 1 hónapja sikertelen a hozzátáplálás. Kezdtük almával, barackkal, majd később a banán. Utána jöttek a főzik: alma-krumpli, sütőtök, finomfőzi, sárgarépa. Főztem is, meg üveges bébiétellel is próbálkoztam már. A gyümölcsök egyáltalán nem kellenek neki, a főzelékekből eszeget 30-40 grammokat. Próbáltam itatni is gyümölcslékkel, de az sem kell neki, csak a cici, meg babavíz. Ez normális? Kezdek kétségbe esni...
2008. okt. 9. 13:26
 1/4 anonim ***** válasza:
67%

Nyugi, semmi baja nem lesz. Csak óvatosan próbálgasd. A legjobb, ha akkor kínálod, amikor ti is esztek.

Amúgy a nővérem fia 1 éves volt, amikor elkezdett enni. Addig neki is csak a cici volt, de semmi baja nem lett.

Tudják ők, hogy mikor kell mást enniük.

Az én gyerekeim is úgy 10 hónapos korukig nem nagyon fogadtak el semmit.

2008. okt. 9. 13:28
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a bíztatást! Még 1 kérdés : a felsoroltakon kívül még milyen étellel-itallal próbálkozzak?
2008. okt. 9. 14:26
 3/4 anonim ***** válasza:
Szerintem ha nem akar enni, akkor inkább egy-két dologgal próbálkozzál csak, hogy szokja az ízét. Inkább ne váltogassál túl sok mindent. Majd ha az eddigiekből eszik néhány falatot, majd akkor próbálkozzál valami újjal. (első voltam)
2008. okt. 9. 15:57
 4/4 anonim ***** válasza:
A szakirodalom szerint, valamikor 6-9 hónapos kora körül kezd elfogadni mást is az anyatejen kívül. Van még ideje:)
2008. okt. 9. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!